Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

Så möblerar du smartare på en liten yta

VIDAXL.SE. Att bo och leva i en lägenhet eller mindre radhus med begränsad eller ingen uteplats kan vara en utmaning. Det kan ofta upplevas trångbott att samla ihop alla sina möbler på den lilla ytan, vilket gör att man förlorar rymd och känslan av hemtrevnad. Men det finns knep att ta till. Smarta förvaringsutrymmen går att trolla fram, som exempelvis utdragbara lådor under sängen eller genom att sätta upp hyllor för förvaring högre upp på väggen.

Hopfällbara sängar med hög komfort

Ett smart sätt att spara plats är att välja en säng som även kan användas till annat. En hopfällbar säng tar näst intill ingen plats under dagtimmarna, och en mindre sängram med gott om plats under kan även användas till både förvaring och dagbädd. Här behöver du inte kompromissa med komforten, utan idag finns det ett brett urval av behagliga sängar som både ger dig en god natts sömn och samtidigt inte fyller hela sovrummet. Ett annat alternativ att överväga är att skaffa sig en smart bäddsoffa, som enkelt kan dras ut och gör plats till gäster.

Har du en liten uteplats går det även att hitta en utemöbelgrupp eller en solstol som får plats på de flesta verandor. Ett par stolar med tillhörande bord kan göra en stor skillnad, och ger dig möjligheten att vara ute och njuta av solen under varma dagar. Tillsammans med mjuka textilier och små krukor för uteplanteringar går det att göra underverk på den komprimerade ytan. Även här är ett smart tips att tänka på höjden. Kanske finns en krok på väggen som du kan hänga en bohemisk lykta i, eller så kanske du kan göra ett hål i väggen för att montera ett enkelt tvättställ?

Avskilj rummet med en bokhylla för att skapa plats

Ett klassiskt knep för trånga studentrum eller olika former av samboenden är att dela upp ett rum i två. På så vis frigörs mer väggyta, där du kan förvara sånt som annars bara hade legat och skräpat i hörnen. Ställ en bokhylla i 90 graders vinkel från väggen för att utöka förvaringen, eller häng upp ett skirt draperi för att ge ljus och samtidigt skärma av.

Känns det fortfarande trångbott därhemma är det kanske dags att göra dig av med sådant som du inte använder särskilt ofta. Ju mer saker du har, desto mer trångbott har du det. Genom att skänka saker gör du inte bara dig själv en tjänst, de kan också ge glädje till andra. Väljer du att sälja grejerna kan du dessutom tjäna en slant på det.

Denna text är producerad i samarbete med Vidaxl.se Sponsrade inlägg är en del av Bättre stadsdels annonserbjudande. Inläggen produceras av Bättre stadsdels kommersiella avdelning. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till annons@battrestadsdel.se.

Publicerad 08:48, 1 juni 2022

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Gröndalsrevyn 2022: Julskandal på flygterminal

    3 december kl.15:00 - 4 december kl.18:00
  2. Julmarknad Kristalltorget i Solberga

    4 december kl.11:30 - 15:00
  3. Jul på Kajen

    17 december kl.12:00 - 18:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Varför ska man ska rösta?

Den tillfälliga vallokalen för förtidsröstning utanför Hemköp på Telefonplan har öppnat. På onsdagen startade förtidsröstningen och varje dag fram till valdagen 11 september håller den provisoriska lokalen öppet.

Lokaler för förtidsröstning finns i Bredäng, Fruängen, Hägerstensåsen, Telefonplan, Östberga, Hornstull och Liljeholmstorget.

Varför ska man ska rösta?

Lalita, 34 , Midsommarkransen  

– Jag tycker att det är viktigt att rösta, gör man inte det så riskerar man man att ge sin röst till ett parti man inte vill ha. Det är allas ansvar att rösta.

Borhane, 53

 – Jag vill inte rösta eftersom politikerna inte gör som de säger.

 Johanna, 27

 – För att man är en del av samhället och det är ett ansvar man har att gå och rösta.

Nurul, Västberga 

– Det är mycket viktigt att rösta i en demokrati. Som samhällsmedborgare måste man vara insatt och veta hur det fungerar och vad som händer i samhället. Jag planerar att vara är bortrest 11 september så därför vill jag förtidsrösta.

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 20:14, 23 augusti 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: