Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Då ska S ta beslut om bygget av 200 bostäder vid Herrängsskogen

Publicerad 14:38, 29 april 2024

Vad det blir av byggplanerna för 200 bostäder vid Vantörsvägen intill Herrängsskogen är fortfarande oklart. På exploateringsnämnden möte förra veckan valde den rödgröna majoriteten att återigen bordlägga ärendet.

Välkommen att prenumerera på Bättre stadsdel – här

– Vi behöver fortsatt titta närmare på delar i det förslag som exploateringskontoret presenterat och ärendet kommer åter för behandling i nämnden den 16 maj, skriver Fredrik Ståhl i ett mejl till Bättre stadsdel. Fredrik Ståhl är pressekreterare åt ordföranden i exploateringsnämnden, Anders Österberg (S).

Planerna att bygga intill Herrängsskogen har mött stark kritik från boende i området och frågan har delat de politiska partierna i minst två delar. De borgerliga partierna är motståndare till exploateringen, medan de rödgröna ännu inte satt ner foten.

LÄS ÄVEN: Byggplaner vid Herrängsskogen bordlades: Platsen riskerar hamna i kläm

wedin M 
Anders Österberg (S)

Redan när är frågan var uppe i exploateringsnämnden vid förra mötet, bordlades frågan en första gång och då la Dennis Wedin, oppositionsborgarråd (M) ett särskilt yttrande där han skrev att M tycker att det är anmärkningsvärt att den rödgröna majoriteten har återupptagit exploateringen vid Herrängsskogen.

LÄS ÄVEN: Debatt: De rödgröna ändrar sig – stoppar inte byggplanerna vid Herrängsskogen?

I ett  mejl till Bättre stadsdel skriver Dennis Wedin:

– Framtiden för Herrängsskogen verkar mer hängande i luften än Babylons hängande trädgårdar. Ska det verkligen vara ett underverk att få ett tydligt beslut från det rödgröna styret i den här frågan? skriver  Wedin och fortsätter:

– Nu styr MP med S, som försöker få MP att glömma sitt vallöfte. Vill MP inte svika sina väljare, kan de sluta bordlägga och enkelt rösta med Moderaterna, som inte vill exploatera Herrängsskogen. 

LÄS ÄVEN: Nytt förslag: Exploatering vid Herrängsskogen – kritiker sågar nya byggplaner

Tidigare har S sagt att förslaget som nu ligger inte är samma som var aktuellt före valet år 2022.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

  • Kommentera
Annons:
Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: