Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:
Centre_Court_Wimbledon_(2)

Så spelas Wimbledon 2021

COMEON. Snart är det dags för klassiska grand slam-tennisturneringen Wimbledon som avgörs som vanligt på All England Lawn Tennis and Croquet Club i Wimbledon, London, Storbritannien. Serben Novak Djokovic och rumänskan Simona Halep är de båda försvarande singelmästarna.

Efter att turneringen 2020 ställdes in på grund av covid-19-pandemin, är det nu klart att 2021 års huvudturnering startar måndagen 28 juni. Matcherna går att spela på och det går att använda ComeOn bonuskode.

Ambitionen i år var först att fylla läktarna med 25 procent men efter den brittiska regeringens program för evenemangsforskning kommer man  sannolikt att öka denna kapacitet till över 25 procent. 

Den exakta publikkapaciteten har ännu inte bekräftats fullständigt, arrangörerna är flexibla eftersom regeringens vägledning kan förändras mot bakgrund av hur den indiska av varianten av coronaviruset utvecklas.

Årets mästerskap – som är en del av ATP-Touren – blir den 134:e upplagan i ordningen och samtidigt årets tredje Grand Slam-turnering efter Franska öppna och Australiska öppna. Wimbledon spelas på gräsplaner och arrangeras av International Tennis Federation tillsammans med All England Lawn Tennis Club.

Förutom Novak Djokovic bland herrarna som väntas spela i turneringen finns Roger Federer, som hoppas vara tillbaka till 100 procent när matcherna sätter igång.

– Med Wimbledon startar säsongen på riktigt för mig, sade han under våren till media.

Roger Federer innehar rekordet bland herrarna för flest vunna singeltitlar i Wimbledon med 8 titlar. 

Skotten Andy Murray spelar inte i Franska öppna på Roland Garros i år utan satsar nu istället på Wimbledon efter rehabilitering. 

Dessutom väntas ryssen Daniil Medvedev och spanjoren Rafael Nadal till start.

På damsidan finns amerikanskan Serena Williams, australiensiskan Ashleigh Barty, japanskan Naomi Osaka och rumänskan Simona Halep samt Aryna Sabalenka från Belarus och tjeckiskan Karolina Pliskova.

Wimbledon spelas mellan den 29 juni och 11 juli.

Wimbledon grundades 1877
Wimbledon-turneringen som grundades 1877 är inte bara den äldsta grand slam-turneringen utan även världens äldsta tennisturnering. Turneringen fått sitt namn efter ett distrikt i England med samma namn. Ända sedan starten så har Wimbledon-turneringar spelats utomhus på gräsplan.

I starten 1877 fick endast 22 män delta i en singelturnering. Kvinnornas fick inte delta i turneringen i början utan det dröjde till 1884 och då gällde dessutom en speciell klädkod för kvinnorna: hellängds klänningar. Den första Wimbledon-vinnaren hette Spencer Gore och legenden på damsidan är Dorothea Lambert Chambers som vunnit sju Wimbledon-titlar.

Premiäromgången utifrån antal åskådare var inte direkt något att hoppa högt för. Endast 200 åskådare följde matchen, jämfört med dagens över 200.000 åskådare. 

Denna artikel är skriven i samarbete med ComeOn

Bilden: Wimbledons Centre Court 2005. Foto: Spiralz 

Publicerad 07:00, 30 maj 2021
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: