Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

Stockholmspendlare väljer spel före böcker

MEDIAFOLK. Att pendla till är något de flesta stockholmare är vana vid. Det är inte bara populärt tack vare dess positiva påverkan på miljö och ekonomi, utan är också ett bra sätt att använda dina morgnar och eftermiddagar för att komma ikapp med lite arbete, att läsa lite eller att njuta av dina favoritspel.

När man pendlar i rusningstrafiken ser man att de flesta använder en smartphone. Det är sällan man ser någon ta upp en dator på tunnelbanan, de allra flesta tar upp en telefon. Och den stora majoriteten av alla som pendlar ägnar sig åt underhållning i form på mobilen istället för läsa en riktig bok.

Fler människor pendlar
Fler och fler människor åker med kollektivtrafiken varje år. Faktum är att en studie från 2015 i Chicago har visat att bara tanken på att ha konstant anslutning under en pendling, uppmuntrar människor att använda kollektivtrafiken. I den spårbundna trafiken i Stockholm har de flesta användare uppkoppling i stort sett vart som helst, vilket gör att pendlare utnyttjar sina smartphones mer. Det är inte längre lika vanligt att folk tar en tidning och läser på väg till jobbet, som det var för 10 år sedan.

Att göra kollektivtrafiken till en del av din morgonrutin innebär att lära sig hur man står och sitter så att man inte stör andra passagerare. Man kan också behöva lära sig hur man navigerar i bisarra sociala situationer som kan uppstå ibland, men framförallt så blir man en mästare i att stänga ute alla människor runt omkring. Efter en lång dag på jobbet är man trött, och vill helst ha lite lugn och ro. Spel, musik och böcker hjälper till med detta när man pendlar hem.

Att välja spel
Hur väljer folk vad de ska spela på mobilen när de pendlar? Först och främst måste det vara ett ganska snabbt spel, och ett spel som man kan pausa eller stänga av när som helst. Många väljer bingo eller liknande på Bingo.com, eftersom det är snabbt och enkelt. Det är en bra idé att välja spel som inte kräver så mycket läsning om du reser med buss, eftersom det kan orsaka åksjuka hos många människor. Välj ett spel som är visuellt tilltalande, och som du kan spela utan att tänka på vad alla människor runt omkring dig gör.

Välj spel som ökar färdigheten
Men man vill ju även vara produktiv när man har lite dötid, som på pendeltåget eller tunnelbanan. Varför då inte välja ett spel som hjälper dig att öka din reaktionstid, din uppmärksamhet och din fingerfärdighet? Actionspel kan faktiskt hjälpa till att förbättra koncentrationsförmågan. De snabba förändringarna på skärmen under spelet innebär att hjärnan tränas i att uppfatta detaljer snabbare, och att se kontraster tydligare, en viktig förmåga till exempel vid bilkörning.

De som ofta och gärna använder social medier eller spelar på mobilen, är mer positiva till att pendla med tunnelbana eller pendeltåg än de som hellre läser en tidning. Oavsett om man vill döda tid, undvika obekväma samtal med främlingar eller avancera i ditt favoritspel, kan du vara helt säker på att en stor majoritet av Stockholmspendlarna har mobilen framme på resan.

Detta är en sponsrad artikel skriven av The Media Folk

Publicerad 10:55, 1 mars 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Fototävling! Blir det du som fångar Årstas finaste utsikt?

    28 september kl.00:00 - 28 oktober kl.00:00
  2. Lunchkonsert med soppa i Kvarterskyrkan på kajen

    29 september kl.12:00 - 13:15
  3. Lunchkonsert på kajen: Spanskt, Bach och Beatles

    29 september kl.12:00 - 13:30
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vad tycker du om den nya gråa färgen på höghuset i Axelsberg?

View Results

Publicerad 21:50, 3 januari 2020
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:casino utan licens
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: