Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

Tio platser du måste besöka i Mexiko

HALFHALFTRAVEL. Har du någonsin sett bilder från Mexiko och drömt om att en dag få besöka landet som givit oss fantastisk mat, erbjuder härliga stränder och en kultur som du bara inte få missa? Då är du inte ensam. Faktum är att Mexiko år efter år ligger på listan för drömresemål för de allra flesta vuxna. I denna artikel får du tips på 10 platser du absolut inte får missa då du besöker landet efter att ha fått ett visum till Mexiko från Sverige. Din resa väntar på dig och du kommer garanterat att skapa mängder av underbara minnen.

  1. Cozumel

Drömmer du om att få uppleva vackra korallrev och ett hav så blågrönt att du tror att du drömmer? Då är denna ö den ultimata platsen för dig. Passa på att njuta till max och ladda dina batterier. Här får du en fantastisk blandning mellan lugn och ro samt otroliga upplevelser. 

  1. Cancun

Denna ikoniska plats är drömmen för de allra flesta som vill ha en bekymmersfri semester där du kan festa hela natten och njuta av poolen eller stranden på dagen. Perfekt för alla som vill ha en underbar semester.

  1. Oaxaca och ruinerna i Monte Alban

Gillar du att uppleva den lokala kulturen och få veta mer om hur man faktiskt lever i landet? Då är detta ett utmärkt alternativ för dig. 

  1. Mexico City

Du får naturligtvis inte heller missa att uppleva allt som storstaden Mexico City har att erbjuda. Här finns allt det bästa som landet har att visa dig. Kultur, historia och mat i ett. 

  1. Chichén Itzá

Ett av världens sju underverk och ett utmärkt besöksmål för dig som vill lära dig mer om och på nära håll få se Maya-kulturen som format stora delar av världen så som vi ser den idag. 

  1. Akumal

Här kan du varje år få uppleva hur sköldpaddor som lagt sina ägg kommer ut i världen och beger sig ut på ett äventyr för att ta sig till havet. En unik upplevelse för alla åldrar. 

  1. Copper Canyon

För dig som gillar att vandra och uppleva storslagen natur är detta ett absolut måste under din tid i Mexiko. Passa på att ta en guidad tur över denna plats som är större än sin amerikanska motsvarighet – Grand Canyon. 

  1. Puerto Vallarta

Söker du pittoreska gator och underbara små butiker för shopping är detta rätt besöksmål för dig. Passa på att njuta av god mat när du ändå är på plats. Det perfekta besöksmålet för alla som vill ha vackra omgivningar på semestern.

  1. Islas Marietas

Drömmer du om att få snorkla eller dyka i otroliga och unika omgivningar. Då skall du inte missa Islas Marietas, som erbjuder dig allt detta i vackra miljöer. Huruvida du är nybörjare eller proffs spelar ingen roll. Här finns något för alla. 

  1. Ruinerna i Palenque

Historia när den är som bäst. Missa absolut inte dessa otroliga ruiner som har en viktig roll i den mexikanska historien. Passar utmärkt för alla åldrar och din resa till landet. 

Bildkälla: Pixabay

Denna text är producerad i samarbete med Halfhalftravel. Sponsrade inlägg är en del av Bättre stadsdels annonserbjudande. Inläggen produceras av Bättre stadsdels kommersiella avdelning. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till annons@battrestadsdel.se.

Publicerad 11:06, 20 juni 2022

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Dagens fråga: Glasspriserna stiger, hur påverkar det ditt glassintag?

Rode Lennartsdotter 

– Jag gillar glass, priserna kommer inte att påverka mitt glassintag alls.

Patrik Järvstrand

– Nej, mitt glassintag kommer inte påverkas av priserna. Te och glass är det sätt för mig att koppla av på kvällarna

LÄS ÄVEN: Dagens fråga: Vad tycker du om planerna att bygga ett 24-vånings hus i Axelsberg?

Anette Bodingh

– Jag äter inte glass så ofta men när jag väl tänker köpa mig en glass så kommer priset inte att påverka mig. 

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se

Publicerad 10:11, 19 maj 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: