Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

politiker med karta

Nu stängs Sätra återvinningsstation – här ligger de nya stationerna: Vi gör det enklare att återvinna

Publicerad 14:42, 12 november 2024

Vi årsskiftet stängs Sätra återvinningsstation och samtidigt öppnar nya återvinningscentraler på olika håll i Stockholm.

Detta efter att ett nytt avtal slutits mellan Stockholm Vatten och Avfall och SRV återvinning AB. 

Trots att avståndet till en återvinningsstation nu ökar betydligt för boende i Hägersten-Älvsjö och Skärholmen har det rödgröna styret en annan syn på saken.

– Nu gör vi det enklare för stockholmarna att återvinna och återbruka. Vi har ett ansvar att göra det lätt att leva hållbart i Stockholm och jag är glad över de framsteg vi nu gör. Tillsammans tar vi bättre hand om jordens resurser och minskar utsläppen, kommenterar Åsa Lindhagen (MP), miljö- och klimatborgarråd, Stockholms stad, i ett pressmeddelande.

Välkommen att prenumerera på Bättre stadsdel – här

Det nya avtalet innebär tillgång till tjugotvå återvinningscentraler för invånarna i Stockholms kommun. Samtidigt utökas servicen till totalt tolv stationer för återvinning i Huddinge, Haninge, Botkyrka, Salem och Nynäshamn genom avtalet med SRV.

SRV återvinning är ett aktiebolag ägt av fem kommuner på Södertörn: Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nynäshamn och Salem.

Kartan över de återvinningscentraler som blir tillgängliga för alla i Stockholm

För att använda kommunalägda SRVs återvinningscentraler kommer det att krävas körkort vid inpassering. För många blir avståndet till återvinningscentralen längre. Det gäller till exempel de boende i Hägersten och Skärholmen eftersom Sätra återvinningsstation läggs ner vid årsskiftet.

Alexandra Fleetwood

– Närmast för de flesta i området kring Sätra bli antagligen SRV:s anläggning i Fittja, som ligger cirka 8 kilometer därifrån. Alternativt återvinningsstationerna i Vantör och Östberga dit det är ungefär en mil, säger Alexandra Fleetwood, pressansvarig på Stockholm vatten och avfall.

LÄS ÄVEN: Sätras återvinningscentral bommar igen

Vad gör man om man inte har bil och körkort?
– Kommer man med cykel eller går blir man också insläppt, säger Alexandra Fleetwood.

Som privatperson ska man även i fortsättningen kunna lämna sitt avfall kostnadsfritt. Den utökade servicen ingår i ordinarie avfallstaxa för alla folkbokförda i Stockholm.

Stora bilden: Åsa Lindhagen (MP), miljö- och klimatborgarråd, Stockholms stad.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Vill du skriva en debattartikel eller en insändare? Eller en krönika? Gör det. Mejla:  redaktionen@battrestadsdel.se

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

  • Kommentera
Annons:
Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: