Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Tjäna pengar på att bo bra

I SAMARBETE MED CONSECTOR. Sverige är ett stort och avlångt land, men vi väljer i allt högre utsträckning att klumpa ihop oss i storstadsområdena. Det är där jobben finns, och människan är ju som bekant ett flockdjur.

Men alla varken kan eller vill bo mitt i smeten. Samtidigt som vi vill ha nära till arbetstillfällena vill vi också ha nära till affärer, service och grönområden. Detta har gjort Hägersten-Liljeholmen populärt. Trots att det ligger ett stenkast från innerstaden finns stormarknader och skogsområden alldeles in på knuten. Det bästa av allt är kanske de fantastiska kommunikationerna. Här finns såväl tunnelbana och tvärbana som bussar och motorvägar.

Det idealiska läget har fått bostadspriserna att skjuta i höjden, och chansen att få tag i en hyresrätt är obetydligt större än att vinna tio miljoner på tipset. Men att köpa bostadsrätt är inte bara en hög utgift. Det kan också visa sig bli en väldigt bra investering. Under åren 2005 till 2015 steg bostadspriserna i Storstockholm med i genomsnitt 133 procent, så en lägenhet eller villa som 2005 kostade två miljoner var 2015 värd 4,66 miljoner. Det är en prisstegring på över 22 000 kronor i månaden, så för ägaren motsvarade det nästan ett heltidsjobb. I pengar alltså! Bostadsägande kräver i sig inte att man går upp tidigt på morgonen, att man måste stå ut med en störig chef eller gnälliga kollegor.

Tyvärr är det ju få av oss som kan langa fram flera miljoner för att göra investeringen. För detta krävs vanligtvis ett banklån, men amorteringar och räntor till trots brukar ett attraktivt boende löna sig. Kommer Hägersten-Liljeholmen vara ett attraktivt boende om fem, tio, tjugo år? Det är omöjligt att veta, men ingenting tyder på att Stockholm håller på att tappa sin dragningskraft och sina arbetstillfällen. Tvärtom blir storstäderna bara större och större, dyrare och dyrare.

Hur hittar man då det bästa bolånet? Den jakten kan du med fördel lämna bort till proffsen på låneförmedlaren Consector, och detta helt kostnadsfritt. Allt du behöver göra är att fylla i en ansökan, sedan letar de upp den lägsta räntan medan du letar upp drömbostaden. När allt är klart är det bara att låta tiden göra din investering lönsam. Det är kanske inte lika lukrativt som tipsvinster, men betydligt säkrare och under tiden har du ett trivsamt boende i en trivsam stadsdel, och det är ju inte det sämsta.

Detta är en artikel i samarbete med Consector

Publicerad 15:42, 12 mars 2017
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Ny utställning på Färgfabriken: Beckers konstnärsstipendium 2021 till Youngjae Lih

    13 mars kl.11:00 - 30 maj kl.17:00
  2. Färgfabriken: Utställningen Jävla kritiker!

    13 mars kl.11:00 - 16 maj kl.17:00
  3. Liljeholmskajens Fototävling Årets bild 2021

    31 mars kl.08:00 - 30 april kl.23:30
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: