Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Hälsoregionrådet: Ge polisen befogenheter att skingra badande

Polisen bör få ökade befogenheter för att kunna tvinga folk att öka avståndet mellan varandra på badplatser och i parker.

Det säger hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) till SVT Nyheter.

Den rådande värmeböljan tillsammans med att många tillbringar sommaren i Stockholm har gjort stadens parker och badplatser fulla av folk. De trånga parkerna och badplatserna oroar Anna Starbrink.

– Trängseln är direkt livsfarlig. Den riskerar göra att smittspridningen tar ny fart. Det måste till ett nationellt ansvar. Regeringen måste se över om det går att skärpa möjligheterna att minska trängseln, att se till inte så många människor är på samma plats. Precis vad det ska vara vill jag verkligen regeringen tar tag i och utreder. Jag tror att vi behöver ge polisen befogenheter att skingra folkmassor även av smittskyddsskäl, säger hon till SVT Nyheter.

LÄS ÄVEN: Nya restriktioner: Endast bordsservering tillåts

Folkhälsomyndigheten skriver så här i sina råd för att minska risken för smittspridning av covid-19 på badplatser:

På badplatser liksom i andra miljöer är det viktigt att alla bidrar till att minska risken för smittspridning genom att hålla avstånd till varandra. Förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar där fler än 50 personer deltar omfattar inte simhallar och bassänger och inte de som vistas på stränder, i parkområden eller liknande. Däremot gäller Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 m.m. (HSLF-FS 2020:12). Föreskrifterna och råden innebär bland annat att man bör hålla avstånd till varandra, vilket kan innebära att man behöver anpassa sitt beteende även på badplatser.

Publicerad 07:19, 28 juni 2020

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: