Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Även Stockholms läns landsting blir grönblått

Publicerad 19:02, 14 oktober 2018

Stockholms läns landsting kommer att styras av en grönblå majoritet de kommande fyra åren.

Det blev klart idag när Miljöpartiets distriktsorganisation sagt ja till att ingå i en koalition tillsammans med Moderaterna, Liberalerna, Centern och Kristdemokraterna.

Med andra ord samma partier som ska styra Stockholm stad under kommande mandatperiod.

– Väljarna förtjänar politiker som är beredda att gå över blockgränserna och söka konstruktiva lösningar och inte låsningar, säger Susanne Nordling (MP), landstingsråd till SVT Nyheter.

Miljöpartiet menar att den enda skillnaden med dem med i majoriteten de kommande fyra åren är att det finns en tydlig majoritet som inte behöver ha inflytande från Sverigedemokraterna.

– Vi har gått till val med vår politik om klimat- och miljöfrågan och psykisk ohälsa. Vi ser att vi får genomslag för vår politik, säger Susanne Nordling (MP), landstingsråd.

Moderaterna har styrt landstinget de senaste fyra åren välkomnar att Miljöpartiet nu beslutat att ingå i en grönblå koalition.

– En stabil majoritet ger goda förutsättningar att fortsätta korta vårdköerna och bygga ut kollektivtrafiken i en historisk takt, säger finanslandstingsråd Irene Svenonius (M).

Det nya styret kommer snart presentera vilken politik de ska föra de kommande åren.

  • Kommentera
Annons:
Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: