Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

vaccin politiker

Snart kan alla över 80 år i Stockholm boka dos tre

Publicerad 10:36, 29 september 2021

Från och med måndag 4 september kan alla över 80 år i Region Stockholm boka tid för dos 3 mot covid-19. 

Det skriver Kristdemokraterna i Region Stockholm i ett pressmeddelande. På tisdagen lämnade regeringen och Folkhälsomyndigheten besked om dos 3 till äldre.

✅  Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån ✅ 

– Det är ett mycket välkommet besked som kommit idag om dos 3. Det är något jag efterfrågat och vi i Region Stockholm väntat och förberett oss för under en tid. Vi ser hur äldre redan blivit smittade och de behöver dos 3 snarast möjligt. Jag hade önskat att beskedet hade kommit tidigare. För nu är det bråttom att rädda liv och hälsa. Dos 3 är nödvändigt för de allra sköraste, säger vårdutvecklingsregionråd Désirée Pethrus (KD)

LÄS ÄVEN: Vaccination öppnar för 18-åringar

Nu skickar regionen ut brev med information till alla över 80 år på flera olika språk. Och i början av nästa vecka kommer även vaccinationen på SÄBO starta. Det kommer också att finnas möjlighet för medarbetare vid SÄBO som ännu inte är fullvaccinerade att vaccineras samtidigt som de boende vaccineras.

– Jag välkomnar också att regeringen är öppen för möjligheten att omplacera vårdpersonal som inte vaccinerat sig. Vi måste skydda de äldre och det görs bland annat genom att äldre och sköra inom vård och omsorg inte ska behöva komma i kontakt med ovaccinerad vårdpersonal, avslutar Désirée Pethrus.

Information om vaccinationer för dos 3

  1. Boende på SÄBO vaccineras på plats i boendet av de vårdgivare som ansvarar för läkarorganisationen på respektive boende. Då erbjuds också medarbetare som ännu inte tagit båda sina doser vaccin att grundvaccineras med två doser.
  2. Personer med hemtjänst kommer att erbjudas vaccination via sina vårdgivare. Vaccinationen sker antingen i hemmet eller vid deras husläkarmottagning.
  3. Personer födda 1941 eller tidigare får boka tid för vaccination med start måndag den 4 oktober.

✅  Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån ✅ 

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

  • Kommentera
Annons:
Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: