Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Johan störst av alla lokala politiker i valet

Den moderate lokalpolitikern Johan Nilsson i Älvsjö fick flest kryss av alla i vårt valdistrikt. Det visar Valmyndighetens sammanräkning.

Johan Nilsson fick 592 kryss i Älvsjö, Hägersten-Liljeholmen, Skärholmen som ingår i valdistriktet västra söderort. Bland samtliga moderata kandidater i hela Stockholm är det näst bäst efter partiets toppkandidat Anna König Jerlmyr.

– Jag är mycket stolt och glad för att så många boende i Söderort har valt att kryssa på mig och ge mig sitt förtroende. Jag hade inget direkt mål, mer än att jag tycker det är viktigt som lokal politiker med lokal förankring söka så stort stöd som möjligt bland allmänheten, säger han som är vice ordförande i Älvsjö stadsdelsnämnd och sitter i kommunfullmäktige.

Varför tror du att så många kryssat dig?

– Jag tror att många valt att kryssa mig för att de märkt att jag varit aktiv inte bara i valrörelsen utan även under hela mandatperioden, och att jag tagit de lokala frågorna på allvar och lyft in dem i kommunfullmäktige.

På sin hemsida skriver han att han har ett stort engagemang för Söderort och det lokala föreningslivet.

– Jag är eller har varit engagerad i bland annat Närradioföreningen Stockholm-Sydväst, Herrängens Gård, Brännkyrka föreningsråd, Hägerstensåsens Medborgarhus och Skärholmens Brottsofferjour.

Exakt vilken politisk roll som Johan kommer att ha de kommande åren är inte klart eftersom vi fortfarande inte vet vilka som bildar en politisk majoritet i Stadshuset,

– Men jag är invald i fullmäktige om jag får önska så fortsätter jag kombinera lokalt arbete med större frågor. Mina främsta engagemang är kring trygghet, förskola och skola, utbildning och stadsplanering.

Johan har tidigare bott 15 år i Hägersten och numera bor han i Långsjö med sin familj. Till vardags jobbar han som tjänsteman med ekonomi och verksamhetsstyrning offentlig sektor i en kranskommun.

– Det låter för många troligen jättetråkigt, men jag gillar ekonomi och att utveckla kvalitet och service för medborgarna. Mitt jobb och mitt politiska engagemang drar nytta av varandra och jag har därför god erfarenhet och kännedom om kommunal politik och styrning.

I västra söderort personröstade totalt 20 procent av väljarna.

Ordföranden i Älvsjö stadsdelsnämnd, Stefan Johansson, fick 193 personkryss. Abit Dundar (L) vice ordförande i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 112 kryss och Jessica Jormtun (MP), ordförande i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd, 39 kryss.

Publicerad 11:44, 28 september 2018
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Färgfabriken: Hästen, roboten och det omätbara

    27 januari kl.11:00 - 29 januari kl.16:00
  2. Hägerstensåsens Medborgarhus: PEOPLE´S HOUSE – disco och livemusik

    29 januari kl.13:00 - 17:00
  3. Solklar städar på Sjövikstorget

    29 januari kl.13:30 - 16:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Bättre Stadsdel frågar Hägerstensbor:
Vilka förväntningar har du på 2023?

Peter Enqvist, 65:
– Min stora förhoppning är att Ryssland ska ger sig i kriget mot Ukraina, men jag tror egentligen inte det. Utöver det hoppas jag på att det ska bli väldigt varmt i sommar. 

Baura Magnusdottir, 59 :
– Min stora förväntning att Putin försvinner, och jag hoppas att även vår regering blir avsatt och att det blir nyval. Halva av Sveriges befolkning är missnöjda med vårt styre. En annan förhoppning är att alla barnen ska växa upp med en värdig skolgång.

Cecilia Magnusson,38:
— Min förhoppning är att kunna fortsätta bedriva min verksamhet trots kulturförvaltningens lägre anslag. Jag är barn och ungdomsbibliotekarier och bedriver sagostunder, musikstunder och vill fortsätta med det.  Jag hoppas att det politiska läget inte försvårar vår verksamhet, vi vill fortsatt vara ett starkt demokratiskt rum för allmänheten.

Simon Paulsson, 27:
– 2023 hoppas jag att politikerna håller det de lovar, jag vill även att det ska bli bättre inom sjukvården. Förutom det skulle jag vilja bli miljonär.  

Kristoffer Paavilainen, 33:
– Jag hoppas att få en skön balans mellan jobb och privatliv, jobbar nu med frilans inom filmproduktion vilket gör att det är lite väl mycket toppar och dalar.

Olof Rengmar, 33:
– Min förhoppning är att fortfarande få energi av att syssla med musik, just nu spelar jag mest på trummaskiner framförallt house musik. 

Foto : Rebecca Colliander

Publicerad 16:25, 2 januari 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: