Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Johan störst av alla lokala politiker i valet

Den moderate lokalpolitikern Johan Nilsson i Älvsjö fick flest kryss av alla i vårt valdistrikt. Det visar Valmyndighetens sammanräkning.

Johan Nilsson fick 592 kryss i Älvsjö, Hägersten-Liljeholmen, Skärholmen som ingår i valdistriktet västra söderort. Bland samtliga moderata kandidater i hela Stockholm är det näst bäst efter partiets toppkandidat Anna König Jerlmyr.

– Jag är mycket stolt och glad för att så många boende i Söderort har valt att kryssa på mig och ge mig sitt förtroende. Jag hade inget direkt mål, mer än att jag tycker det är viktigt som lokal politiker med lokal förankring söka så stort stöd som möjligt bland allmänheten, säger han som är vice ordförande i Älvsjö stadsdelsnämnd och sitter i kommunfullmäktige.

Varför tror du att så många kryssat dig?

– Jag tror att många valt att kryssa mig för att de märkt att jag varit aktiv inte bara i valrörelsen utan även under hela mandatperioden, och att jag tagit de lokala frågorna på allvar och lyft in dem i kommunfullmäktige.

På sin hemsida skriver han att han har ett stort engagemang för Söderort och det lokala föreningslivet.

– Jag är eller har varit engagerad i bland annat Närradioföreningen Stockholm-Sydväst, Herrängens Gård, Brännkyrka föreningsråd, Hägerstensåsens Medborgarhus och Skärholmens Brottsofferjour.

Exakt vilken politisk roll som Johan kommer att ha de kommande åren är inte klart eftersom vi fortfarande inte vet vilka som bildar en politisk majoritet i Stadshuset,

– Men jag är invald i fullmäktige om jag får önska så fortsätter jag kombinera lokalt arbete med större frågor. Mina främsta engagemang är kring trygghet, förskola och skola, utbildning och stadsplanering.

Johan har tidigare bott 15 år i Hägersten och numera bor han i Långsjö med sin familj. Till vardags jobbar han som tjänsteman med ekonomi och verksamhetsstyrning offentlig sektor i en kranskommun.

– Det låter för många troligen jättetråkigt, men jag gillar ekonomi och att utveckla kvalitet och service för medborgarna. Mitt jobb och mitt politiska engagemang drar nytta av varandra och jag har därför god erfarenhet och kännedom om kommunal politik och styrning.

I västra söderort personröstade totalt 20 procent av väljarna.

Ordföranden i Älvsjö stadsdelsnämnd, Stefan Johansson, fick 193 personkryss. Abit Dundar (L) vice ordförande i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 112 kryss och Jessica Jormtun (MP), ordförande i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd, 39 kryss.

Publicerad 11:44, 28 september 2018
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Svenska kyrkan Hägersten: Kammarmusikhelg 21–23 januari

    21 januari kl.19:00 - 23 januari kl.20:00
  2. Guldbaggehelg på Bio Aspen

    22 januari kl.12:00 - 23 januari kl.22:00
  3. Ateljé SKHLM: Black Sun, White Mountains

    22 januari kl.14:00 - 19 februari kl.18:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: