Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

pride

Debatt: Därför är Pride viktigt för Stockholm

Publicerad 16:48, 29 juli 2024

DEBATT. För 26:e året i rad arrangeras Nordens största Pridefestival, Stockholm Pride, i huvudstaden. I Stockholm ska alla kunna älska den de vill och vara den de är. Här hissas regnbågsflaggan under Pridefestivalen och mötesplatser för hbtqi-personer oavsett ålder eller funktionalitet främjas.

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Här kan du prenumerera på Bättre Stadsdel

Att Stockholm Pride årligen hålls i vår stad är en viktig symbol. Stockholm är en plats för kärlek och en stad som ska präglas av acceptans och öppenhet. Men hbtqi-personers rättigheter kan inte tas för givna. Alla människors lika värde och rätt måste försvaras varje dag och vi i det rödgröna styret i Stockholm står alltid och med kraft upp för det.

LÄS ÄVEN: Så firas Pride i Hägersten – här är alla välkomna

Arbetet med att stärka hbtqi-personers livsvillkor och rättigheter ska genomsyra alla stadens verksamheter. Fler verksamheter har i år genomgått stadens hbtqi-utbildning för ett normmedvetet bemötande. Det ska finnas verksamhet och mötesplatser för unga hbtqi-personer i hela staden som även är tillgängliga för unga hbtqi-personer med funktionsnedsättning. Lika viktigt är att öka kunskapen om och säkerställa ett gott bemötande av äldre hbtqi-personer.

Pride är en stark och tydlig manifestation för kärlek och öppenhet som gör oss stolta över Stockholm. Tyvärr finns partier som vill dra tillbaka klockan och inskränka hbtqi-personers liv ytterligare. Den här veckan visar vi att vi ska framåt och inte bakåt. 

Idag ser vi starka krafter, till och med inom Sveriges regeringssamarbete, som hotar hbtqi-personers rättigheter och vill pressa utvecklingen bakåt. Då måste vi i Stockholm jobba ännu hårdare för att alla människor ska kunna leva öppet, vara den de är och älska vem de vill. Vi kommer inte att backa en millimeter för de som vill försämra hbtqi-personers livsvillkor.

Stockholms stad är sedan tidigare samarbetspartner till Pride och bidrar med evenemangsstöd och hållbarhetsstöd.

Karin Wanngård (S) finansborgarråd
Clara Lindblom (V), bostadsborgarråd
Åsa Lindhagen (MP), miljö- och klimatborgarråd 

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt röda linjens bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

  • Kommentera
Annons:
Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: