Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Debatt: Därför måste vi lokalpolitiker få yttra oss över förslag som berör vår stadsdel

Svar till Johan Nilssons (M) debattartikel Kritiken mot Henriksberg måste framföras till rätt instans

REPLIK. Vi i oppositionen är väl medvetna om vilka nämnder som beslutar om vad. Det handlar inte om beslutanderätt utan om att vi som stadsdelsnämnd utifrån vår lokalkännedom skall kunna yttra oss över förslag som berör vår stadsdel även om det gäller en annan nämnds ansvarsområde. Denna gång gällde det ett stadsbyggnadsärende, en annan gång kan det gälla ett trafikärende som det är trafiknämnden som beslutar om.

LÄS ÄVEN: Debatt: Vad får vi lokalpolitiker tycka till om? Exemplet Henriksberg

Jag har liksom Johan Nilsson varit med i centrala nämnder och är därför väl medveten om att det är omöjligt för en enskild ledamot att ha lokalkännedom om ett så stort område som Stockholms stad omfattar.

Vad Henriksbergsärendet handlar om är att vi i oppositionen ville ha möjlighet att yttra oss till stadsbyggnadsnämnden en gång till då det förslag som presenterades för fem år sedan nu omarbetats så att det i praktiken är ett helt nytt förslag. Därefter är det stadsbyggnadsnämnden som beslutar, det är vi väl medvetna om.

LÄS ÄVEN: REPLIK Henriksberg: Anmärkningsvärt att stadsbyggnadskontoret går emot stadsbyggnadsnämnden

Det är tråkigt att den blågröna majoriteten bygger upp stuprör mellan de olika nämnderna i stället för att välkomna synpunkter från lokalpolitiker och från medborgaren.

Ann-Marie Strömberg (V), ledamot stadsdelsnämnd Hägersten-Älvsjö

Publicerad 12:14, 18 oktober 2020

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: