Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Debatt: Vi grannar vill inte ha en ungdomsgård här

Denna skrivelse: “Stadens planer på Allaktivitetshus i gamla Folkskolan på Katrinebergsbacken, Liljeholmenär insänd som en synpunkt till stadsdelsnämnden Hägersten-Liljeholmen

DEBATT. Den gamla Folkskolan invid Brf Liljeholmsberget har stått tom sedan grundsärskoleverksamheten upphörde. En verksamhet som gick utmärkt att bedriva i direkt närhet till våra bostäder utan några störningar för oss som bor närmast.

Vi som bor här har förståelse för att staden behöver hitta en ny användning av huset. Men den användning som staden nu planerar för är direkt olämplig att kombinera med bostäder alldeles intill.

Fritidsgård/ungdomsgård för högstadieelever och gymnasieungdomar på kvällstid kommer garanterat innebära störningar för oss boende. Vi har redan idag problem med nedskräpning, fimpar mm utanför port 16, och ”häng” utanför garaget. Det är ungdomar utifrån som uppehåller sig här och utanför garaget står man helt osedd i skydd under gatan som utgör tak över garageinfarten. Det finns också boende som kvällstid känner sig otrygga vid passage förbi grupper av ungdomar.

LSÄ ÄVEN: Nya ungdomsgården satsar på kreativitet

Enligt stadsdelsförvaltningen ska ungdomarna som kommer till fritidsgården aktiveras när de är där. Den ambitionen måste ju ses som begränsad av att det knappast kan vara lämpligt med exempelvis musikstudio eller annat som orsakar ljudstörningar för de boende. Man brukar väl ha den sortens aktivitetshus avskilt från boende, till exempel i närheten av arbetsområden eller där det på annat sätt finns lite buffertzon mot bostäder.

Att Liljeholmstorget är en mötesplats för många ungdomar, även från andra stadsdelar, är välkänt. Det är också välkänt att det förekommer droghandel kring torget. Det vore konstigt om vi inte får hit en del av detta också om planerna verkställs. Att det självklart finns personal i verksamheten när det är öppet är ingen garanti för vad som sker efter stängning. Är det vi boende som ska hålla koll på ”hänget” som kan uppstå efter stängning och ringa polisen när vi noterar droghandel?

Stadsdelsförvaltningen kan ju naturligtvis inte garantera oss att den här fritidsgården/ungdomsgården skulle kunna bedrivas på ett mycket tryggare sätt än vad som visat sig på andra platser i staden. Personal som inte vågar mota ut äldre ungdomar kan ju hamna här också.

Vi vill be er politiker tänka över det här ett varv till. En ungdomsmottagning kan ju fungera men fritidsgård/ungdomsgård kommer inte att fungera på ett bra sätt för oss boende. Vi vet att det är svårt att hitta lokaler för ändamålet men det borde inte medföra att man tar vad som helst bara det är tomt.

Vi som bor allra närmast Folkskolan

Kommentarer på artikeln på Bättre stadsdels Facebooksida.

Replik på artikeln finns här

Bild: Holger Ellgaard

Publicerad 07:34, 26 april 2020
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Färgfabriken: Symbiosis – en mångfacetterad utställning och plats för möten, workshops och samtal

    10 september kl.09:36 - 28 november kl.17:00
  2. Utställning på Färgfabriken: Goodbye limb, hello limb!

    18 september kl.13:00 - 17 oktober kl.17:00
  3. Vippans klädbytardagar i Fruängen (hösten -21)

    24 september kl.09:00 - 26 september kl.16:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: