Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Debatt: “Vi satsar förebyggande – för en socialt hållbar stadsdel”

Replik på Abit Dundars (L) inlägg MP lovar runt men håller tunt

​DEBATT. ​Trygghetsfrågorna handlar dels om att skapa en social hållbarhet i ett samhälle där alla kan växa upp med ett stabilt skyddsnät, och dels om att hantera pågående trygghetsproblem. Den samverkan stadsdelen har med polisen är viktig och vi arbetar för gemensamma mål. Det är viktigt att polisen får de verktyg och resurser de behöver för att hantera uppkomna trygghetsproblem, men Abit Dundar (L) måste också kunna skilja på vad som är polisens ansvar och vad som är stadsdelens.

Om liberalernas gruppledare Abit Dundar hade lyssnat under senaste stadsdelsnämndsmötet och intresserat sig det minsta för stadsdelens utveckling av ungdomsverksamheten med fokus på förebyggande insatser, hade han inte behövt skriva det han skrev här i Bättre stadsdel.

I den rödgröna majoriteten prioriterar vi trygghetsfrågorna högt. För att skapa den sociala hållbarheten för ungdomarna i stadsdelen satsar vi förebyggande och utifrån ungdomarnas behov. Vi har under denna mandatperiod frågat ungdomarna i Hägersten-Liljeholmen vad de vill ha för verksamhet och det visade sig att få intresserade sig för traditionell ungdomsgårdsverksamhet. Abit Dundar (L) vet att Radiusgården vid Telefonplan hade för få besökare.

Vi i den rödgröna majoriteten såg att resurserna kunde användas bättre och på ett ansvarsfullt sätt. Både vi och polisen anser att det är bättre att satsa på fler fältassistenter som är oerhört viktiga i det förebyggande arbetet, än som liberalerna vill, satsa resurser på en öde ungdomsgård. Abit Dundar (L) känner också till att Hägerstens ungdomsgård i Axelsberg stängdes på grund av att hyresavtalet blev uppsagt eftersom centrumet ska rivas.

Till skillnad från liberalerna anser vi att fältassistenter och föräldravandringar ingår i det preventiva arbetet som skapar trygghet i vårt samhälle. Majoriteten och liberalerna har helt enkelt olika syn på hur det lokala trygghetsarbetet ska bedrivas. Stadsdelen har nu fem fältassistenter, det är fler än stadsdelen någonsin har haft och vi vill se sex fältassistenter på plats innan mandatperiodens slut.

(Det stämmer att ett fältassistentvikariat hölls vakant. Det var vid ett tillfälle vid mandatperiodens början och det rörde sig om några månader då en fältassistent var föräldraledig). Tack vare att vi satsar på den förebyggande fältverksamheten har föräldravandringarna, med stöd av fältassistenterna, utökats till att utöver Mälarhöjden nu även gå i Fruängen-Västertorp och i Aspudden.

För oss i den rödgrönrosa majoriteten i Stockholm är det viktigt att vi skapar en stad där alla människor behandlas lika oberoende av var de är uppväxta. Alla ska ha samma möjligheter och här är en trygg uppväxt med ett starkt socialt skyddsnät en viktig faktor.

Därför har vi presenterat flera åtgärder för att öka tryggheten i Stockholm:

– Utöver den redan nämnda sociala investeringsfonden på 300 miljoner, med syftet att motverka utanförskap, har den rödgrönrosa majoriteten presenterat särskilda pengar som är vikta åt de stadsdelar som har särskild problematik (med till exempel kriminella ungdomsgäng). Bland annat skjuter vi till 10 miljoner enbart i lönetillägg för personal som arbetar med ungdomar som riskerar att hamna i kriminalitet.
– Vi skapar en trygghetsfond för åtgärder som till exempel bättre belysning och övervakningskameror på 200 miljoner.
– Vi betalar 10 miljoner till Fryshuset för att anställa fler personer att nå barn och ungdomar som riskerar att dras in i kriminalitet.
– Som om detta inte var nog finns det ambulerande teamet av ordningsvakter till hands vid oroligheter.

Vårt mål är att skapa ett nätverk för stadsdelens och stadens invånare, ett nätverk av en trygg social miljö med förskolor och skolor, en preventiv och genomtänkt ungdomsverksamhet i ett nära samarbete med föreningsliv och polis. Så skapar vi en trygg och rättvis stad att växa upp i.

Jessica Jormtun (MP), ordförande i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Publicerad 23:30, 6 mars 2018
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: