Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Man på solbrygga

Förslag: Farliga badstegar på nya bryggan på Liljeholmskajen – byt ut dem

Publicerad 10:05, 17 augusti 2021

MEDBORGARFÖRSLAG. Den nya solbryggan på Liljeholmskajen är redan mycket populär. Tyvärr har den utrustats med mycket dåliga stegar som är svåra att ta sig upp ur vattnet på. Människor som trillat i får en onödigt svår kamp upp ur vattnet. Stegarna saknar räcken att hålla sig i, har grova obekväma stegpinnar och vassa kanter. De avslutas upptill av en extrapinne som man måste klättra över och kan snubbla på.

Stegarna är farliga och erbjuder inte den säkerhet som nödställda och badande behöver. Den gamla solbryggan på Liljeholmskajen har bra, helt normala badstegar.

Förslag: Byt ut de farliga nödstegarna mot normala badstegar. Det är en fråga om trygghet och säkerhet. 

Tor Simonsson

Svar från Hägersten- Älvsjö stadsdelsförvaltning:
Vi har fått många synpunkter på stegarna på den nya bryggan. Bryggan är byggd av JM på uppdrag av exploateringskontoret och vi har ännu inte tagit över driften av dem. Vi håller framförallt på att undersöka varför det är olika stegar på de två bryggorna, men jag har tyvärr inget svar till dig i dagsläget.

Linda Palo, Avdelningschef, Hägersten Älvsjö stadsdelsförvaltning

LÄS ÄVEN: Kritik mot nya bryggan på Liljeholmskajen: Man måste vara ung och atletisk för att bada här

Svar från Tor Simonsson:
Tack, det var världsrekord i snabbt svar!
Stegarna är en säkerhetslösning. Det borde vara ett lätt beslut att byta ut en dålig lösning mot en bra lösning, oavsett orsaken till att det blivit fel.  Jag hoppas på det bästa. När kommer mitt medborgarförslag upp i nämnden tror du?

Svar från Hägersten- Älvsjös stadsdelsnämnd:
Snabbt svar men jag missade att det stod medborgarförslag! Enligt våra rutiner så ska ett förslag för att kunna tas upp som ett medborgarförslag kosta mer än ett prisbasbelopp, som i år är 47 600 kronor. Ditt förslag ligger under det beloppet och då agerar vi inom förvaltningen istället för att ta upp det till nämnden.

Svar från Tor Simonsson:
Okej, men då det väl bara att byta ut stegarna då !
Mvh Tor Simonsson

Lokala nyheter i Hägersten-Älvsjö: Prenumerera på Bättre stadsdel (20kr/mån elller 200kr/år)

  • Kommentera
Annons:
Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: