Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Replik: Därför måste familjer i Bjällerkransen flytta vidare till andra områden

REPLIK på insändaren: Vi måste tänka på barnen. Hej Anna, tack för din fråga och ditt engagemang. Självklart är en god integration ett stort och viktigt uppdrag för hela samhället. Stockholms stad arbetar på flera sätt med olika insatser för att skapa goda förutsättningar för nyanlända att etablera sig. Målet är att var och en så snart som möjligt ska komma i egen försörjning genom arbete eller studier, och hitta en bostad. 

LÄS ÄVEN: Insändare: Vi måste tänka på barnen

När det gäller bostäder är bakgrunden att bosättningslagen från 1 mars 2016 innebär ett tydligt uppdrag till alla kommuner att ta emot och ordna bostad åt nyanlända med uppehållstillstånd som anvisas till kommunen av Migrationsverket. De bostäder som anläggs vid Personnevägen är till för familjer som kommer anvisas till Stockholm under 2020. Hur många nyanlända som anvisas varje år styrs av arbetsmarknadsläget i kommunen, befolkningsmängd, det sammantagna mottagandet av nyanlända och ensamkommande barn, samt omfattningen av asylsökande i kommunen.

Stockholms stad har valt att tillhandahålla tillfälliga bostäder åt nyanlända, så kallade genomgångsbostäder, med korttidskontrakt och utan besittningsrätt. Hyresgästerna betalar själva sin hyra. Under boendetiden som är begränsad till fem år, får de boende på flera olika sätt stöd i att söka en egen mer varaktig bostad på den ordinarie bostadsmarknaden. 

LÄS ÄVEN: “Thank you, government of Sweden”

Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning har två samhällsvägledare som jobbar riktat mot just målgruppen nyanlända, med kompletterande samhällsvägledning och inte minst stöd i att hitta bostad. 

De familjer som flyttade in på Bjällerkransen under 2015 står nu inför att planera och genomföra vidareflytt till andra bostadsområden eller andra orter. Det gör att förvaltningens samhällsvägledare nu lägger extra fokus på individuell vägledning i boendefrågan, i nära samverkan med personal från hyresvärden. Uppföljningar görs regelbundet. Samverkan sker också med föreningsliv och civilsamhälle. 

Mer information om hur man kan bidra som privatperson, både när det gäller boendefrågan och med andra integrationsinsatser, finns på stockholm.se/flykting.

Sandra Lind, kommunikatör, Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning

Publicerad 18:24, 24 januari 2020
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: