Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Så reser du när röda linjen stängs

Publicerad 20:03, 10 juli 2017

På lördag stängs tunnelbanans röda linje tillfälligt av mellan Slussen och T-Centralen. Under 10 dagar gäller alternativa vägar.

Som Bättre stadsdel rapporterat tidigare ska Söderströmsbron renoveras. Resenärer på röda linjen måste under renoveringen räkna med längre restid och byte till grön linje mellan Slussen och T-Centralen och omvänt.

– Brons upprustning är ett arbete som kommer att ske i omgångar. Nästa avstängning inträffar i höst, kring höstlovet, när färre är ute och reser. När arbetet är färdigt kommer bron att hålla många år framöver, säger Fredrik Cavalli-Björkman, tillförordnad trafikdirektör på trafikförvaltningen, Stockholms läns landsting i ett pressmeddelande.

27 juli öppnas bron för trafik igen.

Så här reser du under avstängningen
Du som reser mot Mörby centrum och Ropsten: Tågen går som vanligt till Mariatorget. Mellan Mariatorget och Slussen går tågen i skytteltrafik. Vid Slussen behöver du byta till Gröna linjen mot Hässelby strand för att komma till T-Centralen.

Du som reser mot Fruängen och Norsborg: Tågen går som vanligt till T-Centralen.Vid T-Centralen byter du till Gröna linjen mot Hagsätra, Skarpnäck eller Farsta strand för att komma till Slussen. Vid Slussen byter du tillbaka till Röda linjen. Mellan Slussen och Mariatorget går tågen i skytteltrafik.

Alternativa resvägar
Resenärer från Hässelby strand mot Norsborg/Fruängen:
Buss 4 från Fridhemsplan till Hornstull.
Pendeltåg från Odenplan/Stockholm City till Stockholms södra och därefter promenad till Mariatorget.

Resenärer från Farsta strand/Skarpnäck/Hagsätra mot Norsborg/Fruängen:
Buss 4 från Skanstull till Mariatorget.
Promenad från Medborgarplatsen till Mariatorget (cirka 900 meter).

Resenärer från Blå linjen mot Norsborg/Fruängen och omvänt:
Buss 4 från Fridhemsplan till Hornstull.
Pendeltåg från Stockholm City till Stockholms södra och därefter promenad till Mariatorget (cirka 600 meter).

Resenärer längs Röda linjen:
Innerstadsbussarna är ett bra alternativ till tunnelbanan i riktning mot Ropsten och Mörby centrum.

I söderort finns tvärgående busslinjer mellan Röda och Gröna linjen och som i vissa fall kan vara ett bra alternativ.

  • Kommentera
Annons:
Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: