Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Ökad smittspridning av covid-19 i Hägersten-Älvsjö

Smittspridningen av coronaviruset har nu tagit fart igen i Hägersten-Älvsjö. Särskilt i Älvsjö är ökningen av antalet nya covid-19 fall tydlig och är nu uppe på samma nivå som under andra vågen under december förra året.

Folkhälsomyndigheten har i sin rapportering ännu inte slagit ihop  Hägersten-Liljeholmen med Älvsjö utan redovisar dem var för sig.

SJukdomsfall i covid-19 per vecka i Älvsjö

Under förra veckan hade Älvsjö 126 personer sjuka i covid-19, jämfört med 50 för tre veckor sedan. Som mest har Älvsjö haft 144 fall under en vecka. 

Det totala antalet sjukdomsfallen i Älvsjö ligger nu på 715 per 100 000 invånare, vilket är högre än de flesta stadsdelsområden i Stockholm.

Sjukdomsfall i covid-19 per vecka i Hägersten-Liljeholmen

Hägersten-Liljeholmen hade 227 sjuka i covid-19 under förra veckan, jämfört med 152 för tre veckor sedan. Som mest har Hägersten-Liljeholmen haft 424 fall under en vecka. 

Det totala antalet sjukdomsfallen i Hägersten-Liljeholmen ligger nu på 666 per 100 000 invånare, vilket är högre än de flesta stadsdelsområden i Stockholm, enligt Folkhälsomyndigheten.

LÄS ÄVEN: Covidläget just nu i regionen: En mycket hög nivå

I hela region Stockholm vårdas nu totalt 346 personer för covid-19 vid något av regionens sjukhus, det är 27 fler än i senaste lägesrapporten den 2 mars. Totalt vårdas 51 på intensiven. 29 ytterligare avlidna har rapporterats sedan 2 mars.

Sedan den 3 februari arbetar den regionala särskilda sjukvårdsledningen i stabsläge.

– Vi ser en fortsatt ökning av antalet patienter med covid-19 som behöver sjukhusvård. Nu ökar ansträngningen ytterligare för medarbetarna vid våra sjukhus. Hur det kommer att se ut de kommande veckorna styrs till stor del av hur vi alla kommer att följa de grundläggande reglerna. Håll två meters avstånd till andra, du ska stanna hemma vid första minsta symtom, jobba alltid hemma om du kan, tvätta händerna noga och ofta kommenterar tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

Sedan pandemins början har 161 799 fall av covid-19 konstaterats i länet.

Region Stockholm har med helgenomsekvensering till och med den 4 mars 2021 identifierat 226 fall av B.1.1.7 (brittiska varianten) och 8 fall av B.1.351 (sydafrikanska varianten) samt 1 fall av P.1 (brasilianska varianten).

Folkhälsomyndigheten och Region Stockholm uppmanar alla resenärer som anländer från utlandet att stanna hemma i minst sju dagar, undvika kontakt med andra och testa sig snarast efter ankomst till Sverige med uppföljande test fem dagar efter ankomst.

Sedan pandemins början har 3 909 personer med bekräftad covid-19 avlidit. Av dessa är det 1 595 personer som är provtagna på ett särskilt boende för äldre. 

Sedan vaccinationen mot covid-19 startade 27 december har 206 455 doser vaccin skickats ut till vårdgivarna som genomför vaccinationerna.

✅  Prenumerera på Bättre stadsdels nyhetsbrev? Det gör du här👍  

Publicerad 08:20, 6 mars 2021

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Färgfabriken höstmarknad i Färgfabrikens Kafé

    1 oktober kl.09:30 - 14:00
  2. Höstfest i Västertorp centrum

    1 oktober kl.10:00 - 16:00
  3. Fotoutställning på Gröndals bibliotek – om färgfabriken

    1 oktober kl.11:00 - 18 november kl.17:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Varför ska man ska rösta?

Den tillfälliga vallokalen för förtidsröstning utanför Hemköp på Telefonplan har öppnat. På onsdagen startade förtidsröstningen och varje dag fram till valdagen 11 september håller den provisoriska lokalen öppet.

Lokaler för förtidsröstning finns i Bredäng, Fruängen, Hägerstensåsen, Telefonplan, Östberga, Hornstull och Liljeholmstorget.

Varför ska man ska rösta?

Lalita, 34 , Midsommarkransen  

– Jag tycker att det är viktigt att rösta, gör man inte det så riskerar man man att ge sin röst till ett parti man inte vill ha. Det är allas ansvar att rösta.

Borhane, 53

 – Jag vill inte rösta eftersom politikerna inte gör som de säger.

 Johanna, 27

 – För att man är en del av samhället och det är ett ansvar man har att gå och rösta.

Nurul, Västberga 

– Det är mycket viktigt att rösta i en demokrati. Som samhällsmedborgare måste man vara insatt och veta hur det fungerar och vad som händer i samhället. Jag planerar att vara är bortrest 11 september så därför vill jag förtidsrösta.

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 20:14, 23 augusti 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: