Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Ökad smittspridning av covid-19 i Hägersten-Älvsjö

Smittspridningen av coronaviruset har nu tagit fart igen i Hägersten-Älvsjö. Särskilt i Älvsjö är ökningen av antalet nya covid-19 fall tydlig och är nu uppe på samma nivå som under andra vågen under december förra året.

Folkhälsomyndigheten har i sin rapportering ännu inte slagit ihop  Hägersten-Liljeholmen med Älvsjö utan redovisar dem var för sig.

SJukdomsfall i covid-19 per vecka i Älvsjö

Under förra veckan hade Älvsjö 126 personer sjuka i covid-19, jämfört med 50 för tre veckor sedan. Som mest har Älvsjö haft 144 fall under en vecka. 

Det totala antalet sjukdomsfallen i Älvsjö ligger nu på 715 per 100 000 invånare, vilket är högre än de flesta stadsdelsområden i Stockholm.

Sjukdomsfall i covid-19 per vecka i Hägersten-Liljeholmen

Hägersten-Liljeholmen hade 227 sjuka i covid-19 under förra veckan, jämfört med 152 för tre veckor sedan. Som mest har Hägersten-Liljeholmen haft 424 fall under en vecka. 

Det totala antalet sjukdomsfallen i Hägersten-Liljeholmen ligger nu på 666 per 100 000 invånare, vilket är högre än de flesta stadsdelsområden i Stockholm, enligt Folkhälsomyndigheten.

LÄS ÄVEN: Covidläget just nu i regionen: En mycket hög nivå

I hela region Stockholm vårdas nu totalt 346 personer för covid-19 vid något av regionens sjukhus, det är 27 fler än i senaste lägesrapporten den 2 mars. Totalt vårdas 51 på intensiven. 29 ytterligare avlidna har rapporterats sedan 2 mars.

Sedan den 3 februari arbetar den regionala särskilda sjukvårdsledningen i stabsläge.

– Vi ser en fortsatt ökning av antalet patienter med covid-19 som behöver sjukhusvård. Nu ökar ansträngningen ytterligare för medarbetarna vid våra sjukhus. Hur det kommer att se ut de kommande veckorna styrs till stor del av hur vi alla kommer att följa de grundläggande reglerna. Håll två meters avstånd till andra, du ska stanna hemma vid första minsta symtom, jobba alltid hemma om du kan, tvätta händerna noga och ofta kommenterar tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

Sedan pandemins början har 161 799 fall av covid-19 konstaterats i länet.

Region Stockholm har med helgenomsekvensering till och med den 4 mars 2021 identifierat 226 fall av B.1.1.7 (brittiska varianten) och 8 fall av B.1.351 (sydafrikanska varianten) samt 1 fall av P.1 (brasilianska varianten).

Folkhälsomyndigheten och Region Stockholm uppmanar alla resenärer som anländer från utlandet att stanna hemma i minst sju dagar, undvika kontakt med andra och testa sig snarast efter ankomst till Sverige med uppföljande test fem dagar efter ankomst.

Sedan pandemins början har 3 909 personer med bekräftad covid-19 avlidit. Av dessa är det 1 595 personer som är provtagna på ett särskilt boende för äldre. 

Sedan vaccinationen mot covid-19 startade 27 december har 206 455 doser vaccin skickats ut till vårdgivarna som genomför vaccinationerna.

✅  Prenumerera på Bättre stadsdels nyhetsbrev? Det gör du här👍  

Publicerad 08:20, 6 mars 2021

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Det är i slutet av september och det är sommartemperaturer.
Hur utnyttjar du det fina sensommarvädret som är nu?

Martina, bosatt vid Liljeholmskajen:
– Jag ska vara ute och gå. Jag har en dotter och vi ska besöka några parker. Och hänga vid båtklubben!
Cecilia, bosatt på Södermalm:
– Idag ska jag ta en promenad med min kompis, som precis har fått en bebis. Och så ska jag ut i skogen och
plocka svamp också!
Kurt, bosatt vid Trekanten:
– Jag sitter här. Min kvinna är där borta någonstans. Vi promenerar alltså.
Helene, bosatt i Årsta:
– Vad ska jag säga, jag gör egentligen ingenting särskilt annat än vad jag brukar. Men jag är kanske ute lite mer och går och så.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 13:57, 22 september 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: