Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Så ska trafikmiljön bli säkrare i Sjöviksbacken

Förra veckan rapporterade Bättre Stadsdel att boende i Årstadal kräver att trafikmiljön i området måste bli säkrare. Nu svarar trafikkontoret på kritiken.

Den tunga trafiken på gatorna vid skolorna i Årstadal kritiseras av boende som menar att situationen utgör en risk oskyddade trafikanter.

Framför allt trafikläget i Sjöviksbacken, där JM bygger som medför trafik av tunga lastfordon, har uppmärksammats. Att en fotgängare omkom i våras efter att ha blivit påkörd av en bilist i backen har bidragit till oron.

– Vi gör allt vi kan för att förebygga olyckor. Framför allt när det är fråga om exploteringsområden av det här slaget är det extra viktigt att ha koll på situationen. Det kommer bli bättre när bygget är över, säger Martin Båth på trafikkontoret.

Enligt Martin Båth ska trafikkontoret i oktober ha möte med representanterna för skolorna för att diskutera eventuella åtgärder.

– Jag åker ut och kollar läget ett par gånger per år, så jag vistas inte i området lika mycket som Årstadalsborna. Vi på trafikkontoret är tacksamma när vi får synpunkter på gatumiljön, i synnerhet när det, som i det här fallet, gäller gator vid skolor. Det bästa är när folk kommer med konkreta förslag på åtgärder. Ju mer specifika förslagen är desto mer konstruktivt är det.

Martin Båth avfärdar dock förslaget om signalreglerade övergångsställen.

– Sådana är i första hand en framkomlighetsåtgärd för trafiken. Det är en allmän missuppfattning att bevakade övergångar skulle göra situationen säkrare för fotgängare, framför allt för fotgängare som är barn. Eftersom det är vanligt att barn lär sig att de inte behöver se själva efter bilar när de vänjer sig vid signalreglerade övergångar kan sådana faktiskt anses förvärra situationen.

Vilka åtgärder som trafikkontoret kommer ta till återstår att se.

– Vi kommer på sikt att bygga om platsen utanför skolorna. Det är möjligt att vi kommer bygga refuger. Vi har även pratat om så kallade busskuddar, som vi skulle sätta upp redan innan JMs bygge är färdigt. Busskuddarna är förenliga med tung trafik och bussar.

När blir det i så fall av?

– Nästa sommar skulle jag gissa, men bedömer vi att läget är väldigt akut finns det givetvis möjlighet att göra något för att förbättra trafiksäkerheten på kortare sikt.

Text: Adam Ekstrand

Läs mer:
“Bara en tidsfråga innan något sådant händer igen”
“Hemsk olycka men tyvärr väntad”

Publicerad 19:54, 29 september 2015
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: