Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

sara

“Jag söker sponsorer och volontärer för att hjälpa tiggarna”

Sara Bergman skriver till Bättre Stadsdel:
– Jag har ägnat mig åt att försöka hitta kryphål i systemet för att hjälpa tiggarna. Hur ska de få en dräglig livssituation eller rättare sagt en ljusglimt i tillvaron om det är omöjligt att ta sig in i rullarna? Vi har en massa åsikter om tiggarna men vi gör egentligen inget annat än att snacka om dem.

Så jag tänkte att det är dags att göra någonting nu innan de åker hem för säsongen eller fryser ihjäl!

Det existerar många volontära organisationer som finns och stöttar, samt ett uppsökande EU-team, det är dock rena djungeln att hitta fram bland alla. Det finns även ett daghärbärge på Krukmakargatan 36A dit tiggare och andra EU-medborgare kan vända sig för att tvätta kläder och få frukost och lunch mellan kl.08-12. Stället heter Crossroads (stadsmissionen.se) och dom har även information om vilka myndigheter som ansvarar för vad, samt kan hjälpa till att förmedla i kontakt med socialtjänstjouren och andra myndigheter.

Jag personligen tänker att man behöver visa att det finns andra vägar än att sitta och tigga. Jag tänker “ska jag ge en så ska jag ge alla” och det har jag inte råd med. Vad jag mer än gärna gör är att köpa ett armband till överpris!

Min förhoppning med detta utskick är att någon kanske känner någon som vill sponsra till ett projekt som går ut på att hitta lösningar för tiggarna att vara företagsamma. Eller om någon kan komma med tips på hur man söker projektpengar??

Liknande projekt har startats i GBG i augusti men det finns ännu inget motsvarande i Stockholm. Det projektet heter ejtiggare.se
De har ett upplägg där dom delar ut speciella kläder som står emot vatten och vind samt att dom ger dem material att sälja och så får de hälften av pengarna.

Jag tänker att det är dumt att ändra ett vinnande koncept och att man i Stockholmsprojektet köper material för att t.e.x kunna sälja sina egentillverkade produkter T.e.x sockor nu till vintern, armband, mössor, osv och att man får betala tillbaka en del för att vi ska kunna köpa nytt material.

Tänk om vi kunde komma med jobben eller rättare sagt “hobbyn” till dem! I dagens samtal med Skatteverket fick jag veta att taket för tjänade pengar i hobbyverksamhet är borttagen. Det ända är att det inte får vara personens heltidssysselsättning och det är det ju inte med tanke på att tiggeriet är tiggarnas huvudsyssla.

Så sponsorer till projektet sökes omgående.
– Jag behöver trycka upp flygblad med information om projektet översatt till några olika språk.
– Sponsorer som kan hjälpa till med kläder så att det är lätt att identifiera vilka tiggare som är “sjysta” och så att vi ser till att dom inte fryser.
– Sponsorer som kan skänka material.
– Volontärer som vill hjälpa mig att knyta ihop den här säcken!!!!

/Sara Bergman
Kontakt:
Saraviktoriabergman@gmail.com
Mobil: 0707601196

Publicerad 10:37, 9 oktober 2014
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: