Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

“Min favoritklubb är Galatasaray”

Förra veckan fick IFK Aspudden-Tellus en ny supporter-match- och eventansvarig: Christopher Gyökeres. Han kan sin klubb. Från det han var sex år ända upp till A-laget har han spelat i klubben. Under skoltiden gick han i Aspuddens fotbollsklasser.

Hallå där Christopher Gyökeres, vad innebär din roll som supporter- match- och eventansvarig?
– Först och främst att främja kamratstödjandet. En klok man säger ofta till mig att den som är först har ansvar att hålla koll på den som är sist. Det vill säga, äldst ska informativt uppmuntra yngst i lek med boll. Äldst har sett mest. Jag vill skapa en trygg grupp där man inte är rädd för att fråga: får jag vara med? 

Vad konkret ska du göra?
– Till att börja med fokuserar jag på hemmamatcherna. Min uppgift är att skapa gemenskap bland supportrarna och göra det lite roligare för dem att besöka matcherna. Och att peppa spelarna. Ibland kan det kännas motigt att spela i ett division 2-lag, man undrar om det är värt att satsa tid och energi på fotbollen när man samtidigt har jobb och studier att tänka på. Jag vill också engagera Grön Ungdoms nya språkrör Hanna Lidström, en av Hägerstens mest inspirerande unga politiker.

Vad blir din första uppgift?
– De yngre lagen har mycket stöd från engagerade föräldrar och coacher, så det är först och främst dam och herr A-lagen jag fokuserar på. Jag vill framförallt lyfta fram damlaget. De är jäkligt duktiga. IFK Aspudden-Tellus ska vara en jämställd verksamhet.

Hur ska ni öka antalet besökare, det är ju ändå en division 2-klubb?
– Min roll blir att binda samman de stora matcherna, att locka gamla spelare och deras bekanta, de som inte är inblandade i klubben längre men som ändå är intresserade. Jag försöker också skapa ett intresse bland lokalbefolkningen. Jag tror att rekordpubliksiffran just nu ligger på omkring 300 personer. Min målsättning är att 500 ska gå på hemmapremiären med herr A-laget 9 april. Jag och “Nils Da Brills” har även påbörjat en filmatisering som kommer att lanseras 31 mars för att trissa intresset inför kommande premiärer. En teaser finns att se på Vimeo, den har fått 500 visningar på tre veckor.

Har ni fler idéer?
– Min vän Hampus Håkansson – som har spelat i klubben – kom ett genialiskt förslag om att starta en grafisk verkstad en kväll i veckan där han och jag ska lära ut våra grafiska kunskaper. Pengarna vi får in ska sedan hjälpa till att finansiera verksamheten för de yngsta spelarna samt betala resor för spelare med tuffare ekonomiska förutsättningar.

Christopher Gyökeres- ifk aspudden-tellus

Har du någon klubb som förebild?
– Mina favoritklubbar är tyska Schalke 04 och turkiska Galatasaray. Schalke tycker jag är häftiga. Det är kanske inte det starkaste laget, men där finns en folklighet runt fotbollen som jag gillar. Man samlas och äter gott innan match och gör liksom matchen till en ceremoni. Det tycker jag är beundransvärt. Galatasaray har ett enormt tryck på sina hemmamatcher. Det är en laddad stämning som kan göra vilka motståndsspelare som helst oroliga.

 Var hoppas du att klubben befinner sig om fem år?
– Då hoppas jag att herrarnas A-lag spelar i division 1, att klubben har en stabil ekonomi och vilar på en tydlig värdegrund om att alla ska spela för att det är kul och att spelare som har varit sjuka och frånvarande en tid välkomnas tillbaka. Det handlar inte bara om att vinna, man ska ha kul också, det måste man komma ihåg. Jag hoppas att klubben ska kunna betala spelarlöner och ha råd med utlandsresor så spelarna kan utomhusträna under vintern. Förhoppningsvis har vi blivit en så pass stor klubb att det blir möjligt. Det tror jag vi har potential för.

Text: Adam Ekstrand
Bild: Alex Farnsworth

olearys logga sport

Publicerad 23:27, 27 mars 2016
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: