Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Byggförslag för Axelsberg bantas

Förslaget med 560 nya lägenheter i Axelsbergs centrum sågas av grannar och andra intressenter. Nu backar stadsbyggnadskontoret och vill titta över förslaget igen och eventuellt krympa det med färre bostäder.

– Kontoret anser att projektet måste bearbetas. Planförslagets fotavtryck och volym behöver studeras vidare inför granskning. Bearbetning kommer sannolikt innebära att antalet lägenheter reduceras i fortsatt planläggning, skriver stadsbyggnadskontoret i en sammanfattningen efter att man sammanställt de synpunkter man fått på förslaget i det samråd som var i våras.

Som Bättre stadsdel rapporterat tidigare har detaljplanen för Fader Bergström 1 var ute på samråd under tiden 22 april till 4 juni 2019. 

I förslaget ska 560 lägenheter byggas, 90 hyresrätter och 470 bostadsrätter. 

I planen fanns även två förskolor, om 4 respektive 10 avdelningar och den ville göra aktivera Selmedalsvägen till stadsgata. 

Men många kritiska synpunkter kom in i samrådet. Under samrådet lämnades hela 138 yttranden in, visar samrådsredogörelsen från 7 november.

– I samrådet har intressekonflikter kunnat identifieras mellan att bevara ett grönområde med rekreationsvärde för närboende och att kunna tillskapa bostäder i ett kollektivtrafiknära läge, skriver kontoret i utlåtandet från 7 november.

Intressekonflikter har även identifierats gällande att bevara befintlig naturmiljö/förskoletomt eller att skapa en ny, centralt belägen stadsmässig struktur. 

– Den sammanfattande bedömningen är att de inkomna synpunkterna kan hanteras och studeras vidare i fortsatt arbete genom att planförslagets struktur bearbetas och utredningar kompletteras. 

Kontoret vill nu att stadsbyggnadsnämden ger dem i uppdrag att upprätta reviderat planförslag som ställs ut för granskning. 

Skiss: Jagnefält-Milton

Publicerad 15:27, 12 november 2019

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: