Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Byggförslag för Axelsberg bantas

Förslaget med 560 nya lägenheter i Axelsbergs centrum sågas av grannar och andra intressenter. Nu backar stadsbyggnadskontoret och vill titta över förslaget igen och eventuellt krympa det med färre bostäder.

– Kontoret anser att projektet måste bearbetas. Planförslagets fotavtryck och volym behöver studeras vidare inför granskning. Bearbetning kommer sannolikt innebära att antalet lägenheter reduceras i fortsatt planläggning, skriver stadsbyggnadskontoret i en sammanfattningen efter att man sammanställt de synpunkter man fått på förslaget i det samråd som var i våras.

Som Bättre stadsdel rapporterat tidigare har detaljplanen för Fader Bergström 1 var ute på samråd under tiden 22 april till 4 juni 2019. 

I förslaget ska 560 lägenheter byggas, 90 hyresrätter och 470 bostadsrätter. 

I planen fanns även två förskolor, om 4 respektive 10 avdelningar och den ville göra aktivera Selmedalsvägen till stadsgata. 

Men många kritiska synpunkter kom in i samrådet. Under samrådet lämnades hela 138 yttranden in, visar samrådsredogörelsen från 7 november.

– I samrådet har intressekonflikter kunnat identifieras mellan att bevara ett grönområde med rekreationsvärde för närboende och att kunna tillskapa bostäder i ett kollektivtrafiknära läge, skriver kontoret i utlåtandet från 7 november.

Intressekonflikter har även identifierats gällande att bevara befintlig naturmiljö/förskoletomt eller att skapa en ny, centralt belägen stadsmässig struktur. 

– Den sammanfattande bedömningen är att de inkomna synpunkterna kan hanteras och studeras vidare i fortsatt arbete genom att planförslagets struktur bearbetas och utredningar kompletteras. 

Kontoret vill nu att stadsbyggnadsnämden ger dem i uppdrag att upprätta reviderat planförslag som ställs ut för granskning. 

Skiss: Jagnefält-Milton

Publicerad 15:27, 12 november 2019

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. FÄRGFABRIKEN JULMARKNAD

    10 december kl.11:00 - 11 december kl.17:00
  2. Julfest på Eolshälls 4H-gård

    11 december kl.12:00 - 16:00
  3. Luciakonserter i Uppenbarelsekyrkan

    11 december kl.15:30
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Varför ska man ska rösta?

Den tillfälliga vallokalen för förtidsröstning utanför Hemköp på Telefonplan har öppnat. På onsdagen startade förtidsröstningen och varje dag fram till valdagen 11 september håller den provisoriska lokalen öppet.

Lokaler för förtidsröstning finns i Bredäng, Fruängen, Hägerstensåsen, Telefonplan, Östberga, Hornstull och Liljeholmstorget.

Varför ska man ska rösta?

Lalita, 34 , Midsommarkransen  

– Jag tycker att det är viktigt att rösta, gör man inte det så riskerar man man att ge sin röst till ett parti man inte vill ha. Det är allas ansvar att rösta.

Borhane, 53

 – Jag vill inte rösta eftersom politikerna inte gör som de säger.

 Johanna, 27

 – För att man är en del av samhället och det är ett ansvar man har att gå och rösta.

Nurul, Västberga 

– Det är mycket viktigt att rösta i en demokrati. Som samhällsmedborgare måste man vara insatt och veta hur det fungerar och vad som händer i samhället. Jag planerar att vara är bortrest 11 september så därför vill jag förtidsrösta.

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 20:14, 23 augusti 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: