Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Här är nya förslaget med 560 lägenheter i Axelsberg

Ett nytt förslag på detaljplan för Selmedalsvägen i Axelsberg är nu ute på samråd.

Som Bättre stadsdel tidigare rapporterat planeras byggnation längs gatan och nu har stadsbyggnadskontoret gjort ett detaljplaneförslag som rymmer cirka 560 lägenheter inom och invid kvarteret Fader Bergström.

Sammanlagt 17 punkthus samt en friliggande förskola på tio avdelningar och en förskola med fyra avdelningar i ett av bostadshusen föreslås placeras på båda sidor om Selmedalsvägen.

Marken ägs till största delen av Stockholms stad, en mindre del ägs av Rikshem. Planområdet är markanvisat till Skanska, ca 230 lägenheter, Ikano, ca 70 lägenheter, Lennart Ericsson, ca 70 lägenheter och en av förskolorna, Turako, den fristående förskolan, Rikshem cirka 100 lägenheter inom egen fastighet.

Förslaget är på samråd den 23 april till 4 juni.

Samrådsperioden visas förslaget i Axelsbergs servicehus och Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning,Telefonplan Samrådsmöte hålls tisdagen den 7 maj, klockan 17.00-20.00 i Tekniska Nämndhusets lokal Fyrkanten, Fleminggatan 4.

Projektet och hur husen är placerade går att titta på i 3D-modell.

IBygg- och plantjänsten finns handlingar och där kan man lämna synpunkter på förslaget fram till 4 juni 2019.

Publicerad 14:37, 23 april 2019
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: