Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Kraftig ökning av antalet båtpendlare

Antalet resenärer på Pendelbåtslinje 89 från Ekerö via Ekensberg till Stadshuskajen har ökat kraftigt den senaste tiden.

Det skriver Centerpartiet i ett pressmeddelande. Under januari i år har antalet resenärer ökat med över 100 procent, 3 836 personer reste med linjen, jämfört med 1 895 personer i januari 2018.

Annons:

En bidragande faktor till det ökade antalet resenärer är att antalet turer på linje 89 under januari månad ökat från 15 per vecka 2018 till 21 avgångar per vecka 2019.

– Vi har sett att pendelbåtar gör att fler väljer att ställa bilen hemma och istället åka kollektivt vilket minskar trängseln på vägarna och även vår klimatpåverkan. Linje 89 är även ett effektivt sätt att få ner restiderna till både Ekerö, Lilla Essingen och Ekensberg då vattenvägarna ofta är kortare än landvägen, kommenterar Skärgårdsregionråd Gustav Hemming (C).

Linjen startade som en försökslinje 2015 och går mellan Klara Mälarstrand och Tappström, Ekerö via bland annat Lilla Essingen och Ekensberg.

Linjen permanentades den 20 augusti 2018 och fick samtidigt en tredubblad trafikökning med även kvälls- och helgavgångar vilket inte funnits tidigare.

Annons:

– Linje 89 är ett utmärkt exempel på en försökslinje, som blivit permanent och fått utökad trafik, efter att den bevisat sig både populär och effektiv. Vi står just nu inför en historisk utbyggnad av pendelbåtstrafiken i Stockholm med två nya försök som startar 2020 och 2021.

– Förhoppningen är att även dessa försökslinjer faller väl ut så att ännu fler pendlare i Stockholmsregionen ska kunna korta sina restider och samtidigt att fler ska välja att åka kollektivt, säger Skärgårdsregionråd Gustav Hemming (C).

Bild: Anna Maria Karolina Sjödin

Publicerad 15:15, 8 februari 2019
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

I veckan frågade Bättre stadsdels reportrar folk i Fruängens centrum: Vad vill du läsa om i din digitala lokaltidning?

Torsten, Skåne 
– Jag vill läsa om utvecklingen av området, ombyggnationer. Vad som händer, vad som är på gång och sådant. 

Hasse, Fredshäll
Jag vill läsa lite om idrott i lokalområdet, de lokala lagen. Men också vad som händer runtomkring, med miljön, ombyggnationer och dylikt. Där jag bor ska de till exempel eventuellt flytta på en fotbollsplan. Sådant vill jag läsa om. 

Christina, Värmland
– Jag vill veta vad som händer i närområdet. Allt från olika typer av evenemang till info från stadsdelen eller kommunen. Intervjuer med lokala krögare, butiksägare är också intressant.

Linnea, Fruängen 
– Ungdomsidrott skulle vara kul, då jag är aktiv. Så man visar vad vi gör! Men såklart vad som händer och kommer hända i området också!

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Prenumerera gärna. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack! 

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Här finns Bättre stadsdels nyhetsbrev 

Publicerad 16:15, 9 maj 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: