Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Kraftig ökning av antalet båtpendlare

Antalet resenärer på Pendelbåtslinje 89 från Ekerö via Ekensberg till Stadshuskajen har ökat kraftigt den senaste tiden.

Det skriver Centerpartiet i ett pressmeddelande. Under januari i år har antalet resenärer ökat med över 100 procent, 3 836 personer reste med linjen, jämfört med 1 895 personer i januari 2018.


En bidragande faktor till det ökade antalet resenärer är att antalet turer på linje 89 under januari månad ökat från 15 per vecka 2018 till 21 avgångar per vecka 2019.

– Vi har sett att pendelbåtar gör att fler väljer att ställa bilen hemma och istället åka kollektivt vilket minskar trängseln på vägarna och även vår klimatpåverkan. Linje 89 är även ett effektivt sätt att få ner restiderna till både Ekerö, Lilla Essingen och Ekensberg då vattenvägarna ofta är kortare än landvägen, kommenterar Skärgårdsregionråd Gustav Hemming (C).

Linjen startade som en försökslinje 2015 och går mellan Klara Mälarstrand och Tappström, Ekerö via bland annat Lilla Essingen och Ekensberg.

Linjen permanentades den 20 augusti 2018 och fick samtidigt en tredubblad trafikökning med även kvälls- och helgavgångar vilket inte funnits tidigare.


– Linje 89 är ett utmärkt exempel på en försökslinje, som blivit permanent och fått utökad trafik, efter att den bevisat sig både populär och effektiv. Vi står just nu inför en historisk utbyggnad av pendelbåtstrafiken i Stockholm med två nya försök som startar 2020 och 2021.

– Förhoppningen är att även dessa försökslinjer faller väl ut så att ännu fler pendlare i Stockholmsregionen ska kunna korta sina restider och samtidigt att fler ska välja att åka kollektivt, säger Skärgårdsregionråd Gustav Hemming (C).

Bild: Anna Maria Karolina Sjödin

Publicerad 15:15, 8 februari 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: