Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Robin från Gröndal släpper nytt album: Därför är jag sjukt stolt över produktionen

Publicerad 08:25, 27 mars 2021

Robin Velander från Ekensberg som till vardags jobbar med kommunikation i fackförbundsvärlden släpper sitt nya album ”Någon slags nåd” på streamingtjänster den 20 april. Albumet är den avslutande delen i en trilogi av släpp. Robin har skrivit och spelat in albumets nio låtar under pandemin. De första två låtarna ”Släng mig till hajarna” och ”Tarantism” har tidigare getts ut som singlar.

– Ambitionen är att beröra med hjälp av episka refränger, tunga synthmattor, smattrande trummaskiner och melankoliska texter vars syfte är att sätta ord på samhällskänslan och världssmärtan just nu, berättar Robin Velander.

LÄS ÄVEN: Popkänslig Gröndalsbo släpper nya låtar: Det bästa jag gjort

Vad är skillnaden mellan ditt förra album ”Hierarkin!” och ditt nya album?
– Det nya albumet är mer elektroniskt, ännu mer synthigt. Sen tror jag att det år på sätt och vis både mörkare och poppigare på samma gång. Jag tror texterna är mer målande än raka, lite mer öppna för tolkning liksom. Sen tycker jag att det finns betydligt starkare refränger.

Du sa om ditt förra album: ”Det är det bästa jag gjort”. Känner du att du har gjort något ännu bättre den gången?
– Ja, jag gör faktiskt det. Men det gör man varje gång man släpper något nytt. Annars skulle man ju aldrig utvecklas. Men det är helt sant, jag är sjukt stolt över dessa låtar. Jag är betydligt mer nöjd med produktionen men också med hur låtarna är skrivna. Jag tycker jag har hittat en nerv med både ett stort allvar och mörker samtidigt som det är poppigt och ganska dansant.

LÄS ÄVEN: 14-årige Lucas från Hägerstenshamnen släpper singel i Aviciis fotspår

Vad har du för framtidsplaner vad gäller musiken?
– Vi får väl se. Just nu hoppas jag att så många som möjligt lyssnar. Sedan önskar jag att den här skitpandemin kan vara över snart så man kan få testa låtarna live. Det är jag ganska sugen på. Men vi får se vad som händer. Jag har mer musik som ligger och mognar i bakhuvudet. Sen om det blir på samma sätt som detta eller i något nytt projekt, det har jag inte landat i ännu.

Omslaget till albumet ”Någon slags nöd”

✅  Prenumerera på Bättre stadsdels nyhetsbrev? Det gör du här👍 

Ksenia Emelianova

redaktionen@battrestadsdel.se

  • Kommentera
Annons:
Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: