Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

“Vara med i Superskaparna är det roligaste jag gjort”

På tisdagarna hittar vi en Hägerstensbo i tv-rutan. Åsenbon Anna María Larsson, 29, är en av deltagarna i det nya programmet Superskaparna på Kanal sju.

Programledare är Marie Serneholt och i juryn sitter Jonas Sandström och Maria Westerberg. Sju kreativa deltagare skapar allt från takkronor till hundkojor med hjälp av olika material och en stor dos fantasi.

Hallå där, Anna María Larsson, ä
r du härifrån?
– Jag och min sambo flyttade till Hägerstensåsen i februari 2014. Direkt när vi kom hit kändes det rätt. Det är fortfarande nära till stan men är samtidigt lite lugnare. Det var precis vad vi ville ha när vi flyttade från Hornstull där vi bodde innan.

Hur var det att vara med i programmet?
– Att vara med i Superskaparna var något av det roligaste jag gjort i hela mitt liv, men också något av det mest jobbiga. Det var roligt då jag fick lära känna ett helt fantastiskt gäng fina deltagare. Vi kom varandra väldigt nära på kort tid och hade otroligt roligt ihop. Det var också kul att få testa mina egna gränser och se vad jag faktiskt klarar av att skapa under press. Och det var också att skapa under press som var det jobbigaste. Att konstant behöva leverera på tid, trots att jag kanske knappt sovit eller kände att huvudet var med mig.

Hur kom du med i programmet?
– Det var en ganska lång process faktiskt. Först mailade jag lite text om mig själv och bilder på sånt jag har skapat genom åren. Efter det ville de ha fler projekt skickade till sig och jag fick jag fylla i ett formulär och svara på hur mycket jag kunde om olika tekniker. Som komplement till det var det frågor om vem jag är som person, hur jag agerar i olika situationer och liknande. I nästa steg fick jag åka och träffa casting/produktions-bolaget och bli intervjuad.

– De filmade allt så de kunde se hur jag agerade med en kamera i ansiktet. Efter det fick jag komma på en slutcasting där vi bland annat skulle göra om en lampa på tid. Här filmade de och intervjuade oss igen för att än en gång se hur vi betedde oss framför en kamera. Sedan tog det ett par veckor innan jag fick veta att jag kom med i programmet. Så det var en ganska lång och väldigt nervös process. Men självklart värt det i slutändan! Jag trodde inte alls att jag skulle komma med utan tyckte att det var en kul grej att testa och se hur långt jag kunde komma bara.

Vad var roligast?
– Att få lära känna de övriga deltagarna! Jag har aldrig skrattat så mycket som vi gjorde under inspelningen. Vi har haft det så galet roligt!

16880428_10154087320981148_1603206584_o

Vad gör du annars och vad är drömmen?
– Jag driver bloggen dnilva.se där jag skriver om DIY-projekt, inspiration, resor, recept och mitt liv. Utöver det så frilansar jag som Art Director och kreatör. Drömmen är att helt kunna livnära mig på mitt skapande. Genom bloggen, att inspirera andra, hålla i workshops med mera. Kanske ha ett eget TV-program i framtiden? Ta fram egna produkter och sälja. Just nu känner jag att jag är redo och peppad för nya utmaningar.

Har du något favoritställe i Hägersten-Liljeholmen?
– Jag gillar att knyta på mig joggingskorna och jogga ett varv runt Vinterviken. Det har inte blivit mycket av den varan nu i vinter, men jag väntar på barmark! AB Café vid Telefonplan är en stor favorit för helgfrukostar. De har trevlig personal och allt är alltid så gott!

Följ Anna Marías resa här:
Blogg: dnliva.se
Instagram: dnilva
Facebook: Dnilva

Programmet Superskaparna sänds på tisdagar i kanal sju och hade premiär 21 februari.

Text: Erica Gilbertson
Bild 1: Privat
Bild 2: Press/Tv4

Publicerad 11:54, 27 februari 2017
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Ny utställning på Färgfabriken: Beckers konstnärsstipendium 2021 till Youngjae Lih

    13 mars kl.11:00 - 30 maj kl.17:00
  2. Färgfabriken: Utställningen Jävla kritiker!

    13 mars kl.11:00 - 16 maj kl.17:00
  3. Digital Konstrunda Midsommarkransen

    15 maj kl.10:45 - 31 maj kl.23:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: