Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

“Vart ska vi pingisveteraner ta vägen?”

DEBATT. I SL-hallen står 12 pingisbord permanent på plats. Dom används flitigt. På förmiddagarna tränar pensionärsklubbarna Spårvägens Veteran BTK, Tellus BTK och Fältöverstens BTK och alla borden är för det mesta upptagna. Tillsammans har klubbarna cirka 100 medlemmar och deltar med bortemot 10 lag i Bordtennisförbundets pensionärsserier och varje år arrangeras Stockholmsdistriktets Veteran-DM och Pensionärs-DM i bordtennis i hallen.

På eftermiddagarna och i veckohelgerna tränar ungdomarna i hallen. Pingis är en fin motion som passar alla åldrar. Den håller kroppen igång och hjärnan alert på ett sätt som få andra verksamheter kan matcha. Till det kommer kamratskapet. Fin träning och trevlig samvaro. Friskvård när den är som bäst.

Nu hotas dock hallen av rivning eller ombyggnad. Det skall byggas ett spårvägsmuseum där i stället. Vart vi pensionärer och alla ungdomar som spelar pingis i hallen skall ta vägen, tycks landstinget inte ha tänkt på. Det tycks inte stå klart för dem att utan en likvärdig lokal skulle vi få lägga ner både träning och tävling. Det skulle vara något av ett dråpslag mot pensionärs- och ungdomspingisen i Stockholm.

Att sport och ett aktivt liv är hälsosamt och förmodligen minskar samhällets kostnader för vård och omsorg tycks hittills inte ha tillmätts någon betydelse, men när det kommer till kritan hoppas vi att vi valt politiker med omdöme och helhetssyn. Att lösa ett problem genom att skapa ett annat är ingen merit när röster skall vinnas inför nästa val.

Vi, SL-hallens pingisveteraner, förväntar oss att Landstinget är konstruktivt och kommer med användbara förslag. Vart skall vi ta vägen? Vi kräver faktiskt ett svar på den frågan. Det bästa svaret är att vi får vara kvar.

Lennart Sjödin, Ordf. Fältöverstens BTK
Lennart Pettersson, Ordf. Spårvägens Veteran BTK
Agne Sahl, Ordf. Tellus BTK

olearys-sporten

Publicerad 08:07, 17 juli 2016
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: