Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Så vill Mälarhöjdsborna rusta Spårvagnsparken

Utomhusscen, marknadsplatser, sommarcafé, utegym och fler lekmöjligheter. Nya växter och bättre grusväg och belysning. Det är några av de saker som Mälarhöjdsborna vill se mer av i Spårvagnsparken.

Stadsdelsförvaltningen i Hägersten-Liljeholmen planerar att rusta upp Spårvagnsparken eller Krausparken som förvaltningen vill kalla den. Parken är ett 1 km långt grönstråk mellan Axelsberg och Mälarhöjden som idag främst används för promenader.

Därför lät de parkens besökare att fylla i en enkät där de kunde bidra med sina förslag. Enkäten besvarades på webben under några veckor i mars och drygt 100 svar inkom.

Varje år arrangeras Mälarhöjdsfesten i parken med underhållning, det lokala föreningslivet visar upp sig och ett motionslopp arrangeras. Mälarhöjdsföreningens styrelse svarar att de är särskilt angelägna att plats för en scen med sittplatser framför ska finnas även i fortsättningen.

Det är viktigt att kunna fortsätta med denna fest menar många. Det finns också förslag på andra typer av aktiviteter, till exempel möjlighet till loppis, julmarknad, julgransförsäljning. Någon typ av försäljning/caféverksamhet är ett annat önskemål, till exempel glasskiosk på sommaren eller plats för foodtrucks. Andra föreslår utomhusscen eller trädäck, där man kan ha aktiviteter som uppträdande, dans eller yoga.

Det som de svarande uppskattar mest med parken är grönskan, lummigheten och lugnet, och för de som motionerar är att gångvägen inte är asfalterad.

Dåligt med parken är gångvägen som är mycket dåligt underhållen, lekparken som är uppskattad men som behöver rustas upp och det näst vanligaste klagomålet är belysningen.

Publicerad 14:31, 6 april 2018
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: