Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Konstgalleriet på hjul rullar ut i Midsommarkransen

Ett litet minigalleri på hjul öppnade i går i Midsommarkransen.

Det är Stockholms stads Stockholm Konst som på vardagar under juli månad rullar ut sitt mobila konstgalleri på hjul. Syftet är att kunna erbjuda konst på gator och torg på ett nytt sätt.

– Jag kommer att promenera runt i området runt Midsommarkransen till platser där det är mycket folk, till exempel Svandammsparken, tunnelbanestationer, sommartorget vid Midsommarkransen och andra ställen där det finns konstsugna, säger Elias Aabjerg jobbar som värd för galleriet i sommar.

När Bättre stadsdel är på besök kommer en nyfiken man fram och spanar in konsten genom små titthål, likadana som finns i lägenhetsdörrar.

Det är Erika Wolters som har skapat det mobila galleriet som sitt examensarbete i arkitektur på KTH.

– Varför ska konst alltid visas i vita avskalade konsthallar? Det här är ett sätt att visa konst mer lekfullt och lättillgängligt – plötsligt dyker konsten bara upp nära dig, säger Erika.

Mobila galleriet är en av flera konsthändelser inom ramen för Stockholms stads projekt Levande Stockholm, som har syftet att göra stadens offentliga rum levande, skapa trivsamma utemiljöer och ett attraktivt stadsliv. Konsten har skapats av fyra mastersstudenter i textil på Konstfack.

Läs mer på stockholm.se/levandestockholm

Mobila Galleriet i samarbete med Institutionen för Konsthantverk, Textil; fyra mastersstudenter visas stafettvis, en vecka var:

Lourdes González Osnaya
Titel: Utan titel
Material: Lökskal, bivax, majsskal. Visningstid: 25–29 juni

I sitt arbete utgår Lourdes González Osnaya från hur hantverk kan relatera till samhället och fungera som ett redskap i kommunikationen mellan människor, framför allt i ceremoniellt sammanhang. Hon vill väcka tankar och känslor genom att leda vår uppmärksamhet till vardagsvarans poesi. I Mobila Galleriet har hon arbetat med material som har specifika och unika fysiska kvaliteter: lökskal, bivax och majsskal.

Lourdes González Osnaya (f. 1982, Mexiko) är textilkonstnär, tillfälligt baserad i Stockholm. Hon tog examen i Mastersprogrammet CRAFT! på Konstfack våren 2018. Hon har tidigare studerat design och hantverk i Mexiko, Japan och Spanien. Mer på: www.luluosnaya.com

DanFong, Wang
Titel: The Sparkle, The Blossom, And The Milky Land, 2018
Material: Animation och textila verk. Visningsperiod: 2–6 juli

DanFong Wang visar ett animerat textilverk baserat på broderi och nålad filt. Historien kretsar kring moderskap, kärlek, gullighet, offer, absurditet och humor. Animationen är inspirerad av en buddistisk text och av den bibliska berättelsen om Eva. I galleriet visas även textila objekt.

DanFong Wang (f. 1993) är en textilkonstnär från Taiwan. Hon bor i Stockholm och tog examen i Mastersprogrammet CRAFT! på Konstfack våren 2018. Instagram: danfong_wang

Kristina Lundsjö
Titel: Waste Not, Want Not!
Material: Linne och bomullstyger, pigmentfärg. Visningsperiod: 9–13 juli

Kristina Lundsjö arbetar med en inriktning mot textiltryck. I Mobila Galleriet visar hon måleriska textilcollage av ärvda tyger. I en lekfull och experimentell praktik blandas tekniker som applikation, digitaltryck och screentryck. På detta sätt transformerar konstnären gamla textilier och för dem in i samtiden.

Kristina Lundsjö (f. 1981 i Stockholm) tog examen från Mastersprogrammet CRAFT! på Konstfack våren 2018 och har även en kandidatexamen från Beckmans Designhögskola. Mer påwww.kristinalundsjo.com

Hanna Moores
Titel: A Fragile Language
Material: Textil Visningsperiod: 16–20 juli

Hannah Moores undersöker tryckteknikens och mönsters potential att skapa ett språk och en mötespunkt. Genom screen- och stämpeltryck belyser hon ämnen som minne, berättande och den upplevda historien, både personlig och kollektiv. I Mobila Galleriet visar Hannah Moores sin arbetsprocess genom textilprover och tryckta bakgrunder från sina större verk.

Hannah Moores (f.1988) är en brittisk textilkonstnär och tryckdesigner som bor och arbetar i Stockholm. Våren 2018 tog hon examen i Mastersprogrammet CRAFT! på Konstfack

Hon driver sin konstnärliga verksamhet, både individuellt och i samarbeten med andra aktörer, från sin ateljé i Gustavsberg. Mer på: www.hannahmoores.com

Publicerad 15:11, 26 juni 2018
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. FÄRGFABRIKEN JULMARKNAD

    10 december kl.11:00 - 11 december kl.17:00
  2. Julfest på Eolshälls 4H-gård

    11 december kl.12:00 - 16:00
  3. Luciakonserter i Uppenbarelsekyrkan

    11 december kl.15:30
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Varför ska man ska rösta?

Den tillfälliga vallokalen för förtidsröstning utanför Hemköp på Telefonplan har öppnat. På onsdagen startade förtidsröstningen och varje dag fram till valdagen 11 september håller den provisoriska lokalen öppet.

Lokaler för förtidsröstning finns i Bredäng, Fruängen, Hägerstensåsen, Telefonplan, Östberga, Hornstull och Liljeholmstorget.

Varför ska man ska rösta?

Lalita, 34 , Midsommarkransen  

– Jag tycker att det är viktigt att rösta, gör man inte det så riskerar man man att ge sin röst till ett parti man inte vill ha. Det är allas ansvar att rösta.

Borhane, 53

 – Jag vill inte rösta eftersom politikerna inte gör som de säger.

 Johanna, 27

 – För att man är en del av samhället och det är ett ansvar man har att gå och rösta.

Nurul, Västberga 

– Det är mycket viktigt att rösta i en demokrati. Som samhällsmedborgare måste man vara insatt och veta hur det fungerar och vad som händer i samhället. Jag planerar att vara är bortrest 11 september så därför vill jag förtidsrösta.

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 20:14, 23 augusti 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: