Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Bilder: Så funkar splirrans nya Telefonplanshallen

Nya idrottshallen vid Västberga IP är nu klar att öppna. Bättre stadsdel fick chansen att kika in i de splirrans nya lokalerna.

Telefonplanshallen är främst designad för basket, handboll och innebandy. Hallen kommer kunna användas för skolidrott, av allmänheten och föreningar.

LÄS ÄVEN: Nu öppnar nya Telefonplanshallen

Inne i hallen kan man känna lukten av nya material och byggnadsarbetarna verkade lite stressade att få de sista delarna klara innan invigningen nästa vecka. Fräscha omklädningsrum på nedre planet utan svettlukt och klotter. Mycket av det tekniska är klart förutom några skärmar som testades. Tekniken finns inte minst i moderna dörrarna och lås med knappar.

LÄS ÄVEN: Idrottshallen byggs i två våningar

Det är lätt att ta sig runt i den nya byggnaden, man känner sig välkommen det märks att den är byggd för alla, även för de med olika funktionsnedsättningar. Själva idrottshallen luktar nästan som en ny bil, inga som helst spår av användning och den väl tilltagna takhöjden gör att man nästan känner sig liten. Som helhet verkar det vara en bra idrottshall.

I Telefonplanshallen grundvåning kommer det finnas en cafeteria och en expedition samt rum för teknik och IT.
Det finnas hissar och två trappor som leder upp till idrottshallen,

Den fullstora idottssalen har en stor digitalpanel som visar tid och poäng. Sex basketkorgar samt två handbollsmål och flera förråd runt om finns också. Det är även vara möjligt att dela hallen i två delar med en ridåvägg som kan fallas upp och ner. Det får max rymma 600 personer samtidigt i hallen.

Budgeten för Telefonplanshallen är på 89 miljoner kronor och därefter har projektet dessutom fått 1,3 miljoner kronor i klimatinvesteringsmedel för solceller.

På grundvåningen finns det totalt åtta omklädningsrum varav fyra kan användas av utomhusidrottare, alla omklädningsrum har även toa och dusch.

Invigningen av Telefonplanshallen sker den 20 januari på Västberga IP klockan 14.45 av idrottsborgarrådet och fastighetsborgarrådet i Stockholms stad. På plats finns också elever från Västbergaskolan samt idrottsföreningar i området. En rundvisning äger rum 15.00–16.00.

Bottenvåningen har rött tegel medan de övre delarna har träribbor och partier med panel som släpper in dagsljus i hallen men som samtidigt ska stänga ute värmen. På hallens ena fasad finns ett 30 meter långt konstverk i guldfärgad plåt som bildar ett så kallat moirémönster.

Text och bild: Kiattisak Wongphayak

Publicerad 17:45, 17 januari 2020
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: