Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Bilder: Så funkar splirrans nya Telefonplanshallen

Publicerad 17:45, 17 januari 2020

Nya idrottshallen vid Västberga IP är nu klar att öppna. Bättre stadsdel fick chansen att kika in i de splirrans nya lokalerna.

Telefonplanshallen är främst designad för basket, handboll och innebandy. Hallen kommer kunna användas för skolidrott, av allmänheten och föreningar.

LÄS ÄVEN: Nu öppnar nya Telefonplanshallen

Inne i hallen kan man känna lukten av nya material och byggnadsarbetarna verkade lite stressade att få de sista delarna klara innan invigningen nästa vecka. Fräscha omklädningsrum på nedre planet utan svettlukt och klotter. Mycket av det tekniska är klart förutom några skärmar som testades. Tekniken finns inte minst i moderna dörrarna och lås med knappar.

LÄS ÄVEN: Idrottshallen byggs i två våningar

Det är lätt att ta sig runt i den nya byggnaden, man känner sig välkommen det märks att den är byggd för alla, även för de med olika funktionsnedsättningar. Själva idrottshallen luktar nästan som en ny bil, inga som helst spår av användning och den väl tilltagna takhöjden gör att man nästan känner sig liten. Som helhet verkar det vara en bra idrottshall.

I Telefonplanshallen grundvåning kommer det finnas en cafeteria och en expedition samt rum för teknik och IT.
Det finnas hissar och två trappor som leder upp till idrottshallen,

Den fullstora idottssalen har en stor digitalpanel som visar tid och poäng. Sex basketkorgar samt två handbollsmål och flera förråd runt om finns också. Det är även vara möjligt att dela hallen i två delar med en ridåvägg som kan fallas upp och ner. Det får max rymma 600 personer samtidigt i hallen.

Budgeten för Telefonplanshallen är på 89 miljoner kronor och därefter har projektet dessutom fått 1,3 miljoner kronor i klimatinvesteringsmedel för solceller.

På grundvåningen finns det totalt åtta omklädningsrum varav fyra kan användas av utomhusidrottare, alla omklädningsrum har även toa och dusch.

Invigningen av Telefonplanshallen sker den 20 januari på Västberga IP klockan 14.45 av idrottsborgarrådet och fastighetsborgarrådet i Stockholms stad. På plats finns också elever från Västbergaskolan samt idrottsföreningar i området. En rundvisning äger rum 15.00–16.00.

Bottenvåningen har rött tegel medan de övre delarna har träribbor och partier med panel som släpper in dagsljus i hallen men som samtidigt ska stänga ute värmen. På hallens ena fasad finns ett 30 meter långt konstverk i guldfärgad plåt som bildar ett så kallat moirémönster.

Text och bild: Kiattisak Wongphayak

  • Kommentera
Annons:
Annons:

Mest lästa:

Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

Mest lästa
EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: