Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Krönika: Meröppet eller nerstängt på Telefonplans bibliotek?

KRÖNIKA. Telefonplans bibliotek har sedan 2015 erbjudit tjänsten Meröppet till besökare. Det är en fantastisk tjänst som innebär att den med bibliotekskort kan teckna ett avtal med Stockholm stad om att få tillgång till bibliotekets lokaler även utanför ordinarie öppettider.

Som student och frilansjournalist har denna tillgång till en arbetsplats utanför hemmet varit en stor tillgång för mig. Jag tecknade avtal för Meröppet sommaren 2019. På Telefonplans bibliotek finns det både ett studierum och stolar och bord ute i själva lokalen som passar bra för skrivande. Det finns också tillgång till wi-fi och toalett. Jag kan inte räkna alla gånger jag ägnat mig åt skrivande med utsikt över torget.

Tyvärr finns det ett problem med detta. Jag kan inte längre räkna hur många gånger dörren eller koddosan utanför har varit ur funktion. Nu på senare tid har det inträffat allt oftare. Jag och någon frustrerad barnfamilj står på trappan utanför och dosan är antingen helt död eller lyser grönt utan att det går att öppna dörren. Ibland kan vissa personer komma in, vilket tyvärr inte hjälper mig då det inte är tillåtet att släppa in någon annan under Meröppet (vilket jag till fullo förstår).

LÄS ÄVEN: Poppis med långa öppettider på biblioteket

Jag har ett flertal gånger kontaktat biblioteket via webbformulär. Någon gång hade någon råkat larma, vilket innebar att koden inte fungerade. En annan gång fick jag svaret att flera hade klagat men att det inte borde vara något fel på dörren.

LÄS ÄVEN: Kameraövervakning och vakter på Telefonplans bibliotek efter vandalism

Meröppet är en fantastisk tillgång. Men tyvärr har jag börjat dra mig för att besöka biblioteket då jag riskerar att inte komma in. Det är förstås ett lyxproblem. Men faktum kvarstår – min planerade arbetsdag försvinner, och jag har burit med mig dator, böcker och annat material i onödan. Tanken med Meröppet är ändå att erbjuda en möjlighet att utnyttja en lokal då den är obemannad. Den goda tanken försvinner om besökaren behöver återvända hem i oförrättat ärende eller söka mig till ett café eller liknande för att kunna arbeta.

Det krävs en översyn av det ständiga krånglet med dörren. Om det inte går att åtgärda är det kanske bättre att stänga ner tjänsten och hänvisa till något av de andra tre bibliotek som har Meröppet i Stockholm.

Helena Meyer – Student, frilansjournalist och Solbergabo

Prenumerera gärna på Bättre stadsdel. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 13:19, 18 september 2022
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Fotoutställning på Gröndals bibliotek – om färgfabriken

    1 oktober kl.11:00 - 18 november kl.17:00
  2. Nya orgeln i Uppenbarelsekyrkan – konserter och guidad visning

    2 oktober kl.10:00 - 9 oktober kl.20:30
  3. Förmiddagskurser i kreativt skapande!

    4 oktober kl.10:00 - 8 november kl.12:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Varför ska man ska rösta?

Den tillfälliga vallokalen för förtidsröstning utanför Hemköp på Telefonplan har öppnat. På onsdagen startade förtidsröstningen och varje dag fram till valdagen 11 september håller den provisoriska lokalen öppet.

Lokaler för förtidsröstning finns i Bredäng, Fruängen, Hägerstensåsen, Telefonplan, Östberga, Hornstull och Liljeholmstorget.

Varför ska man ska rösta?

Lalita, 34 , Midsommarkransen  

– Jag tycker att det är viktigt att rösta, gör man inte det så riskerar man man att ge sin röst till ett parti man inte vill ha. Det är allas ansvar att rösta.

Borhane, 53

 – Jag vill inte rösta eftersom politikerna inte gör som de säger.

 Johanna, 27

 – För att man är en del av samhället och det är ett ansvar man har att gå och rösta.

Nurul, Västberga 

– Det är mycket viktigt att rösta i en demokrati. Som samhällsmedborgare måste man vara insatt och veta hur det fungerar och vad som händer i samhället. Jag planerar att vara är bortrest 11 september så därför vill jag förtidsrösta.

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 20:14, 23 augusti 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: