Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Krönika: Meröppet eller nerstängt på Telefonplans bibliotek?

KRÖNIKA. Telefonplans bibliotek har sedan 2015 erbjudit tjänsten Meröppet till besökare. Det är en fantastisk tjänst som innebär att den med bibliotekskort kan teckna ett avtal med Stockholm stad om att få tillgång till bibliotekets lokaler även utanför ordinarie öppettider.

Som student och frilansjournalist har denna tillgång till en arbetsplats utanför hemmet varit en stor tillgång för mig. Jag tecknade avtal för Meröppet sommaren 2019. På Telefonplans bibliotek finns det både ett studierum och stolar och bord ute i själva lokalen som passar bra för skrivande. Det finns också tillgång till wi-fi och toalett. Jag kan inte räkna alla gånger jag ägnat mig åt skrivande med utsikt över torget.

Tyvärr finns det ett problem med detta. Jag kan inte längre räkna hur många gånger dörren eller koddosan utanför har varit ur funktion. Nu på senare tid har det inträffat allt oftare. Jag och någon frustrerad barnfamilj står på trappan utanför och dosan är antingen helt död eller lyser grönt utan att det går att öppna dörren. Ibland kan vissa personer komma in, vilket tyvärr inte hjälper mig då det inte är tillåtet att släppa in någon annan under Meröppet (vilket jag till fullo förstår).

LÄS ÄVEN: Poppis med långa öppettider på biblioteket

Jag har ett flertal gånger kontaktat biblioteket via webbformulär. Någon gång hade någon råkat larma, vilket innebar att koden inte fungerade. En annan gång fick jag svaret att flera hade klagat men att det inte borde vara något fel på dörren.

LÄS ÄVEN: Kameraövervakning och vakter på Telefonplans bibliotek efter vandalism

Meröppet är en fantastisk tillgång. Men tyvärr har jag börjat dra mig för att besöka biblioteket då jag riskerar att inte komma in. Det är förstås ett lyxproblem. Men faktum kvarstår – min planerade arbetsdag försvinner, och jag har burit med mig dator, böcker och annat material i onödan. Tanken med Meröppet är ändå att erbjuda en möjlighet att utnyttja en lokal då den är obemannad. Den goda tanken försvinner om besökaren behöver återvända hem i oförrättat ärende eller söka mig till ett café eller liknande för att kunna arbeta.

Det krävs en översyn av det ständiga krånglet med dörren. Om det inte går att åtgärda är det kanske bättre att stänga ner tjänsten och hänvisa till något av de andra tre bibliotek som har Meröppet i Stockholm.

Helena Meyer – Student, frilansjournalist och Solbergabo

Prenumerera gärna på Bättre stadsdel. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 13:19, 18 september 2022
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Bättre Stadsdel frågar Hägerstensbor:
Vad ska du göra i sommar?

man

Lewis, Västertorp
Jag vill skaffa mig ett nytt jobb, så snart som möjligt. Har varit arbetslös i ett halvår och jag vill gärna jobba igen, det är det jag hoppas på. 

kvinna

Ulla, Västertorp
Jag brukar vara hemma under sommaren och åker söderut under hösten.  

LÄS ÄVEN: Dagens fråga : Vad har du för förväntningar på 2023?

man

Aleksander, Telefonplan
I sommaren ska jag umgås med mina barn, min familj, vara i solen och träna. Man hinner inte med mer än så när man småbarn. 

Eva, Aspudden 
Jag ska till min trädgård och odla och plantera saker, jag ska också försöka att bada så mycket som möjligt. 

man

Hans, Telefonplan
Jag är pensionär och jag brukar ändå bara ta promenader runt området.

Text och bild: Romeo Adam

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Prenumerera gärna. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:11, 24 februari 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: