Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

västbergaskolan och sisabs talesperson

Sisab: Vi lägger stor vikt vid att hitta seriösa köpare av Västbergaskolan

Publicerad 15:26, 8 oktober 2021

När det blev känt att det kommunala skolfastighetsbolaget Sisab säljer fastigheten där Västbergaskolan AB huserar blev både skolledning och föräldrar oroliga, och de försöker nu få bolaget att stoppa försäljningen. Men försäljningsprocessen löper på som planerat.

Thomas Pella Bergsell är tillförordnad kommunikationschef på Sisab. 
– Efter att olika intressenter som vill köpa fastigheten kontaktat oss får seriösa aktörer svara på frågor. Utifrån det arbetet väljs sedan en huvudkandidat ut, säger Thomas Pella Bergsell.

Efter det ska affären godkännas i Sisabs styrelse, Stockholms stadshus AB och till sist kommunfullmäktige 

Hur ser intressenterna ut? Vilka tänkbara köpare har ni idag?
– Inga namn på intressenter offentliggörs innan affären är klar och godkänd. 

Vem får köpa? Den som betalar mest eller är det andra kriterier som spelar in?
– Alla får anmäla intresse. Det behöver inte vara den som erbjuder mest som historiskt vunnit liknande budgivningar. Utan den som vi tror kan förvalta fastigheten på bästa sätt till störst värde för stockholmarna.

LÄS ÄVEN: Västbergaskolan ska säljas – föräldrar och skolledning oroliga

Anledningen till försäljningen av Västbergaskolans lokaler är enligt uppgift för att Sisab ska kunna frigöra kapital som istället ska användas för att bygga nya skolor.

 Enligt Västbergaskolan har de inte tillräckligt med kapital för att finansiera ett köp av lokalerna, kan det bli aktuellt med en annan finansieringslösning vid en eventuell försäljning till dem?
– Inga kommentarer kring hur eventuella affärsuppgörelser ser ut innan affären är klar.

Vilket ansvar har ni vid sådana här försäljningar vad gäller kontinuitet av verksamheten för era nuvarande hyresgäster?  
– Sisab lägger stor vikt vid att hitta seriösa aktörer. I dag är samhällsfastigheter populära och många är intresserade av att förvalta fastigheterna långsiktigt. Det är av stor vikt när anbuden vägs.

– Men viktigast av allt är att våra hyresgäster har sina kontrakt med besittningsskydd. Kontrakten förs över med fastigheten. En köpare kan alltså inte slänga ut verksamheter.

Bättre stadsdel har sökt skolborgarrådet för en kommentar, men hon har avböjt att kommentera och hänvisar istället till stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson (M), som i sin tur hänvisar till kommunfullmäktigeledamoten Peter Jönsson (M), ordförande i Sisab, som lovar att återkomma.

Lokala nyheter i Hägersten-Älvsjö: Prenumerera på Bättre stadsdel (200kr/år)

  • Kommentera
Annons:
Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: