Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

polisbil

Två hundstölder samma dag

I veckan blev två hundar stulna samma dag utanför butiker i Hornstull. Vid 14.30-tiden på onsdagen fick polisen samtal från en person som bundit sin hund utanför en butik vid Hornstull, men när hon kom ut var hunden borta. 

– Hon är helt säker på att hunden inte kan ha tagit sig loss på egen hand och stöldanmäler hunden, skriver polisen på sin hemsida.

Inringaren fortsätter sedan på egen hand att söka efter hunden och med hjälp av ordningsvakter kan hunden spåras till Gullmarsplan där en berusad man kommer med hunden vid 16-tiden. Mannen omhändertas för fylleri av ordningsvakter och omhändertagandet övertas sedan av polisen. Hunden transporteras till en polisstation och ägaren kontaktas för att de två ska kunna återförenas.  

LÄS ÄVEN: Valpboom under coronapandemin

Tre timmar senare äger ytterligare en hundstöld rum vid Hornstull.

– En kvinna har lämnat sin hund utanför en butik vid Hornstull och ser hur en främmande man tar med sig hunden därifrån. Kvinnan hinner inte stoppa mannen som försvinner i riktning mot Tanto, skriver polisen.

– Ordningsvakter blir involverade i sökandet efter mannen som man lyckats fånga på bild.

Vid klockan 18:45 stöter en av polisens patruller på den eftersökta mannen vid Hornstull. Mannen gör motstånd när han ska kontrolleras och bråkar med patrullen.

Han är i 30-årsåldern och grips misstänkt för stöld, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott eget bruk. Den stulna hunden har sedan överlämnats till sina ägare.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Välkommen att prenumerera. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Trevlig läsning!  Här klickar du för att prenumerera.

Publicerad 19:17, 1 december 2022

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

I veckan frågade Bättre stadsdels reportrar folk i Fruängens centrum: Vad vill du läsa om i din digitala lokaltidning?

Torsten, Skåne 
– Jag vill läsa om utvecklingen av området, ombyggnationer. Vad som händer, vad som är på gång och sådant. 

Hasse, Fredshäll
Jag vill läsa lite om idrott i lokalområdet, de lokala lagen. Men också vad som händer runtomkring, med miljön, ombyggnationer och dylikt. Där jag bor ska de till exempel eventuellt flytta på en fotbollsplan. Sådant vill jag läsa om. 

Christina, Värmland
– Jag vill veta vad som händer i närområdet. Allt från olika typer av evenemang till info från stadsdelen eller kommunen. Intervjuer med lokala krögare, butiksägare är också intressant.

Linnea, Fruängen 
– Ungdomsidrott skulle vara kul, då jag är aktiv. Så man visar vad vi gör! Men såklart vad som händer och kommer hända i området också!

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Prenumerera gärna. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack! 

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Här finns Bättre stadsdels nyhetsbrev 

Publicerad 16:15, 9 maj 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: