Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

polisbil

Två hundstölder samma dag

I veckan blev två hundar stulna samma dag utanför butiker i Hornstull. Vid 14.30-tiden på onsdagen fick polisen samtal från en person som bundit sin hund utanför en butik vid Hornstull, men när hon kom ut var hunden borta. 

– Hon är helt säker på att hunden inte kan ha tagit sig loss på egen hand och stöldanmäler hunden, skriver polisen på sin hemsida.

Inringaren fortsätter sedan på egen hand att söka efter hunden och med hjälp av ordningsvakter kan hunden spåras till Gullmarsplan där en berusad man kommer med hunden vid 16-tiden. Mannen omhändertas för fylleri av ordningsvakter och omhändertagandet övertas sedan av polisen. Hunden transporteras till en polisstation och ägaren kontaktas för att de två ska kunna återförenas.  

LÄS ÄVEN: Valpboom under coronapandemin

Tre timmar senare äger ytterligare en hundstöld rum vid Hornstull.

– En kvinna har lämnat sin hund utanför en butik vid Hornstull och ser hur en främmande man tar med sig hunden därifrån. Kvinnan hinner inte stoppa mannen som försvinner i riktning mot Tanto, skriver polisen.

– Ordningsvakter blir involverade i sökandet efter mannen som man lyckats fånga på bild.

Vid klockan 18:45 stöter en av polisens patruller på den eftersökta mannen vid Hornstull. Mannen gör motstånd när han ska kontrolleras och bråkar med patrullen.

Han är i 30-årsåldern och grips misstänkt för stöld, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott eget bruk. Den stulna hunden har sedan överlämnats till sina ägare.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Välkommen att prenumerera. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Trevlig läsning!  Här klickar du för att prenumerera.

Publicerad 19:17, 1 december 2022

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: