Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:
living-room

4 dekor- och inredningstips för husdjursägare

BIMAGO. Om du har egna husdjur kan det göra hemdekor och inredning lite svårare. Beroende på vad för djur du har, och dess personlighet, blir utmaningen mindre eller större. Att dekorera ett hem med en hund, till exempel, kan bli besvärligt. Det finns några enkla tips att följa om du har hund, katt eller annat husdjur.

1. Skydda ditt husdjur
 • Välj husdjursvänliga möbler: Oavsett hur väluppfostrat ditt djur är finns chansen att hon eller han kommer oavsiktligt smutsa ner och förstöra möbler. Fel tyger kan lätt fläckas, börja stinka och bli täckt av djurhår. Undvik sammet och silke och försök istället att välja möbler klädda med tuffare tyger som läder eller utomhustyger. När du köper möbler kan du alltid fråga företagen vilka som passar bäst när du har husdjur. Undvik även ljusa färger eftersom det inte tar lång tid innan de ser smutsiga ut.
 • Undvik heltäckande mattor: Husdjur och heltäckande mattor går helt enkelt inte ihop. Heltäckande både smutsas ner och förstörs fort när man har husdjur. Om du vill ha mattor i hemmet är det bästa att investera i mattor du kan tvätta enkelt och som är något slitstarka.
 • Ha bara soptunnor med lock: Att komma hem till en hund som har kommit in i soptunnan är en mardröm för varje djurägare. Även hundar som vanligtvis inte brukar stöka ner kan känna lukt av mat i soptunnor och vovven klarar inte av att stå emot. Att investera i stadiga soptunnor med lock är värt det.
 • Göm mediciner och vitaminer på en säker plats: Detta är otroligt viktigt eftersom många av dessa piller kan vara dödliga om ditt husdjur skulle få för sig att sätta i sig dem. Detta gäller även salvor, städmedel och en del mat som choklad och nötter. 
2. Ha en “djurhörna”

Om du vill ha ett elegant hem trots att du har djur är en djurhörna ett bra alternativ. Istället för att skålar och leksaker är utspridda över hela huset kan du välja en djurhörna där bara ditt djurs saker finns. Hundbädden, skålarna, leksakerna och allt annat bör ha sin egna plats i hemmet. Du kan till och med dekorera ditt djurs hörna en passande tapet och kanske en slitstark matta för att binda ihop det hela.

3. Välj dekor som är husdjursvänligt
 • Tavlor: Tavlor är ofta ett av de bästa sätten du kan dekorera ett hem med husdjur. Ditt djur kommer i de flesta fall inte kunna nå tavlor och därför kan de inte lika enkelt förstöras. Om du äger ett eget husdjur kan det såklart vara kul att rama in och sätta upp bilder på honom eller henne, men det kan även vara kul att sätta upp vackra djurmålningar och fotografier av andra djur du älskar. Du kan hitta massor av vackra djurtavlor på https://www.bimago.se/tavlor/djur.html.
 • Konstgjorda växter: Tyvärr fungerar sällan husdjur och växter tillsammans. Om du gillar utseendet av husplantor och blommor är det bättre att köpa konstgjorda plantor så att din hund inte kan sprida jord runt hela rummet
 • Hållbara dekorationer: En keramikvas som krossas i miljontals bitar om den faller är inte det bästa valet när du har djur. När du shoppar efter dekor, undvik glas och keramik. Försök istället att hitta plast och metall.
4. Skärma av ett eller två rum

Du behöver inte husdjurssäkra alla dina rum. Du kan välja att skärma av ett eller några rum (detta kan du enkelt göra med en barngrind) där du har heltäckande mattor, statyer, plantor och andra känsliga möbler eller dekorationer. En del vill ha ett djurfritt sovrum eller vardagsrum; du kan även välja att bara låta ditt djur vistas i ett specifikt rum.

Denna artikel är skriven i samarbete med Bimago

Publicerad 13:22, 5 maj 2021
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
 1. Pontonen under Liljeholmsbron: ARTmovement Fair

  4 juni kl.16:00 - 8 juli kl.17:00
 2. Tillsammans för Kastanjeparken

  15 juni kl.19:00
 3. Mälarhöjdens friluftsteater: Alice i Vintageland

  17 juni kl.18:30 - 19:30
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: