Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

Vad du ska tänka på när du dekorerar ditt vardagsrum

BIMAGO. För att människor ska känna sig bekväma och glada i vardagsrummet bör det vara vackert inrett. Både när du själv slappnar av och när du har gäster hemma lönar det sig att ha ett snyggt vardagsrum.

Ett väl dekorerat vardagsrum kan ha vilken färg eller vilket tema som helst, så länge det passar din personlighet och allt fungerar tillsammans. Så länge varit stilistiskt val görs medvetet bör det inte orsaka några problem.

Att inreda vardagsrummet är spännande… Men det kan också kännas lite skrämmande, särskilt när det finns så många olika stilar där ute. Oroa dig inte! Den här artikeln ger dig några tips om hur man bär sig åt när man inreder ett vardagsrum.

Snabba tips för hur man inreder vardagsrummet

Ett vardagsrum är enligt många det viktigaste rummet i huset. Det användas för att välkomna gäster, titta på TV eller bara för att koppla av. Det är hjärtat av ditt hem.

Du vill ha ett utrymme där du kan koppla av i en soffa och njuta av lite kvalitetstid med din familj och vänner. För att göra vardagsrummet mysigt gäller det att du väljer ett varmt färgschema, inför lite textilier (tänk filtar, mattor, gardiner) och väljer belysning som känns välkomnande.

En öppen spis eller en TV är andra saker som snabbt kan göra ditt vardagsrum till en mysig zon.

Gör så här: Välj möbler för vardagsrummet som kommer att vara livet ut

Om du har tänkt att leva ut resten av dina dagar i ett hem är det särskilt viktigt att köpa möbler som kommer att vara. Men hur mycket behöver mans spendera för att få bra möbler som är hållbara utan att slösa pengar? Hur vet man vilka möbler som kommer vara?

För det första gäller det att köpa från bra producenter, som vad du hittar hos Bimago. När det gäller möbler är priset ofta en ganska bra indikator på kvaliteten. Om du håller dig undan från antika möbler och samlingsföremål hittar du vanligtvis de bästa priserna för den högsta kvaliteten.

Det skadar inte att ta en titt på loppmarknaden eller andrahandsaffärer. Om du hittar redan använda möbler i riktigt gott skick kan du få hållbara möbler för ett nedsatt pris.

Gör så här: Använd textilier till din fördel

Textilier lägger till textur i ditt vardagsrum och kan göra det mycket mysigare. Olika textilier är ett bra sätt att få rummet att kännas mindre kalt.

Gardiner är ett viktigt element i ett rums estetik. De kan definiera stämningen och stilen i ett utrymme. Mattor är ett annat sätt att införa textil i rummet, och även dessa finns tillgängliga i alla stilar och färger.

Du kan också inkludera fluffiga kuddar och mjuka filtar på soffan för att göra vardagsrummet till en mysig plats att vara.

Undvik Detta: Att överväldiga rummet

Om du inte kan bestämma en stil eller ett färgtema är det lätt att du köper hem mängder av möbler och dekor som egentligen inte fungerar tillsammans. Då blir vardagsrummet inte särskilt mysigt, utan upplevs istället som stökigt och trångt.

Det är inget fel med att kombinera färger eller stilar, men se till att du gör ett medvetet val och inte bara slänger in allt du gillar tillsammans. Det hjälper att planera innan du sätter igång med shoppingen.

Undvik Detta: Att bara köpa det billigaste du hittar

Jag vet att det är frestande att köpa det billigaste möjliga, men det är sällan värt det. Om du shoppar bara efter pris kommer troligtvis två dåliga saker att hända. För det första är det troligt att du kommer få många möbler av dåliga kvalitet som snart kommer att behöva bytas ut. Den andra nackdelen är att du troligtvis kommer fylla ditt hem med möbler som inte matchar varandra eller ger den känsla du önskar i ditt vardagsrum.

Du behöver inte spendera en förmögenhet och det är inget fel med att leta efter ett bra pris, men köp inte något bara för att det är billigt. 

Denna artikel är skriven i samarbete med Bimago

Publicerad 09:00, 18 oktober 2021

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Dagens fråga: Glasspriserna stiger, hur påverkar det ditt glassintag?

Rode Lennartsdotter 

– Jag gillar glass, priserna kommer inte att påverka mitt glassintag alls.

Patrik Järvstrand

– Nej, mitt glassintag kommer inte påverkas av priserna. Te och glass är det sätt för mig att koppla av på kvällarna

LÄS ÄVEN: Dagens fråga: Vad tycker du om planerna att bygga ett 24-vånings hus i Axelsberg?

Anette Bodingh

– Jag äter inte glass så ofta men när jag väl tänker köpa mig en glass så kommer priset inte att påverka mig. 

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se

Publicerad 10:11, 19 maj 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: