Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

6 Säkra & Naturliga Knep för att Tappa Vattenvikt

WEIGHTWORLD. Den mänskliga kroppen består av ca 60% vatten. Denna livskälla spelar en avgörande roll hos alla kroppsliga funktioner. Ändå oroas många individer över att lägga på sig vattenvikt. Detta gäller särskilt för kroppsbyggare och idrottare vilka ständigt har en stor press på att hålla vikten för att kunna kvalificera in sig till en specifik tävlingskategori. 

Både män och kvinnor kan uppleva vätskeansamling som orsakar uppblåsthet och svullnader, särskilt i armar och ben. Lyckligtvis finns det flera sätt att bli av med vattenvikt utan några biverkningar. I det här inlägget kommer vi att tala om de 6 mest effektiva tips för att eliminera vattenvikt på ett säkert och naturligt sätt.

 1. Motionera Under En Regelbunden Basis

Motion är ett av de snabbaste och bästa sätten att bli av med vattenvikt. Alla former av motion, oavsett om det handlar om styrketräning, kondition eller bara aerobics gör att du tappar vattenvikt förutsatt att du svettas under dessa aktiviteter vill säga. I genomsnitt så kan en timmes motion hjälpa dig att tappa någonstans mellan 450 – 1800 g i vattenvikt.

Detta påverkas också av yttre faktorer såsom kläder och värme. När du tränar så överför din kropp även mycket vatten till dina muskler och bidrar således till att minska vattenmängden vilken i vanliga fall återfinns utanför cellerna. En härlig och avkopplande stund i bastun efter ett krävande pass på gymmet är också ett bra sätt att gå ner i vattenvikt.

 1. Konsumera Diuretiska Tabletter

Ett diuretikum som tillverkas av naturliga ingredienser är ett krångelfritt sätt att bli av med överflödigt vatten i kroppen. Det är speciellt formulerat för att spola ut överflödigt vatten samtidigt som det  stödjer den livsnödvändiga njurfunktionen. Naturliga urindrivande tabletter hjälper även till att ta itu med det obehag som orsakas av uppblåsthet och svullnader.

Endast 1 tablett per dag bidrar till att förse din kropp med viktiga näringsämnen, skyddar den mot skador och hjälper till att upprätthålla en naturlig balans. Den görs sig av med överflödig vätska men behåller alla de viktiga vitaminer och mineraler som utgör fundamentet för ditt allmänna välbefinnande. Du kan beställa dessa veganvänliga diuretikumtabletter online på https://www.weightworld.se/retenix.html

 1. Stressa Mindre

Långvarig stress höjer snabbt nivån av kortisol i kroppen. Detta hormon har en direkt effekt på kroppens förmåga att behålla vatten. Detta inträffar ofta när man känner sig stressad eftersom situationen i fråga ökar kortisolnivåerna vilket i sig inverkar negativt på ADH (antidiuretiskt hormon), vilket är hormonet som styr vattenbalansen i kroppen.

Det skickar signaler till dina njurar och bestämmer hur mycket vatten som ska pumpas tillbaka in i ditt system. Du kan återta kontrollen över dina stressnivåer med hjälp av meditation eller yoga. När så sker kommer du kunna upprätthålla en normal nivå av ADH och en lämplig vätskebalans, något som är avgörande för vitaliteten och välbefinnandet på lång sikt.

 1. Hantera Ditt Intag av Salt

Natrium erhålls i huvudsak från salt och det är en av de vanligaste förekommande elektrolyter i kroppen. Natrium spelar en nyckelroll för att upprätthålla en kontrollerad hydrering vilket innebär att om dina natriumnivåer befinner sig i obalans så kommer det ha en direkt inverkan på kroppens förmåga att behålla vatten.

Ett högt intag av salt beror vanligtvis på en kost rik på bearbetade livsmedel i kombination med ett lågt intag av vatten. Plus, när du främjar en stillasittande livsstil så kommer din kropp  att börja lagra överflödigt vatten och göra att du lägger på oönskad vikt.

 1. Drick mer Vatten

Även om detta kan låta kontraproduktivt så bidrar hydrering till att minska vätskeansamling i kroppen. Din kropp strävar allt efter att vara i balans men om du råkar vara uttorkad för ofta så kommer din kropp att lagra mer vatten än normalt i ett försök att hålla vattennivåerna i balans.

Att kunna upprätthålla ett optimalt intag av vatten på den daglig basis är även avgörande för njurens och ditt leverns välbefinnande. Det kan också minska vätskeansamlingen av vatten i kroppen i det långa loppet. Fördelarna med att dricka mer vatten går långt utöver din allmänna välbefinnande. Forskning visar att adekvat hydrering är också kopplad till optimal hjärnfunktion och fettförbränning.

Men om du börjar dricka alltför stora mängder vätska så kommer sannolikt även din vattenvikt att öka. Du bör således dricka 8-9 glas vatten under en dag, vilket anses vara tillräckligt för att hålla dig hydrerad. Du kan välja att dricka mer vatten när du tränar eller när temperaturen ökar. Du kan övervaka ditt vattenintag genom att observera färgen på urinen. Ganska klar eller ljusgul urin är en bra indikator på att din kropp är väl hydrerad.

 1. Skär Ner på Raffinerade Kolhydrater

Att skära ner på kolhydrater är ett bombsäkert sätt att snabbt bli av med överflödigt vatten. Kolhydrater lagras huvudsakligen i levern och muskler i form av glykogen. Detta glykogen drar även till sig vatten där 1 gram glykogen tenderar att suga åt sig 3-4 gram vatten. Detta ger en tydlig förklaring till varför människor går ner i vikt direkt när de byter ut sina vanliga måltider till en diet som baseras på få eller inga kolhydrater.

Ett högt intag av raffinerade kolhydrater såsom pizza, pasta och bröd höjer också dina insulinnivåer. När förekomsten av detta hormon ökar så bidrar det även till att natrium och vatten återabsorberas i njurarna. 

När du anammar en diet med lågt kolhydratinnehåll så kommer dina insulinnivåer att sjunka vilket i sig leder till en förlust av natrium följt av förlust av vatten i njurarna. Så, om önskar tappa vatten vikt så bör du helt enkelt ändra intaget av kolhydrater. Du bör ganska snart kunna se en märkbar skillnad på ditt yttre jag.

Slutsats

Överflödig vattenvikt är vanligt förekommande och inte så komplicerat att bli av med. För att hålla vattennivåerna balanserade och undvika att lägga på överflödig vattenvikt så bör du äta mycket frukt och grönsaker i kombination med ett naturligt diuretikum (vätskedrivande) tillskott. 

Du rekommenderas även öva på att hantera din stress och fokusera på din sömn. Det bästa sättet att bekämpa överflöd vattenvikt på sikt är dock att ta reda på grundorsaken och jobbat på att lösa den. Summa summarum så ligger nyckeln till att förlora överflödig vattenvikt i att övervaka din kost och livsstil samt göra de nödvändiga förändringarna.

Denna artikel är skriven i samarbete med WeightWorld

Publicerad 05:30, 23 november 2020

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
 1. Fotoutställning på Gröndals bibliotek – om färgfabriken

  1 oktober kl.11:00 - 18 november kl.17:00
 2. Nya orgeln i Uppenbarelsekyrkan – konserter och guidad visning

  2 oktober kl.10:00 - 9 oktober kl.20:30
 3. Förmiddagskurser i kreativt skapande!

  4 oktober kl.10:00 - 8 november kl.12:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Varför ska man ska rösta?

Den tillfälliga vallokalen för förtidsröstning utanför Hemköp på Telefonplan har öppnat. På onsdagen startade förtidsröstningen och varje dag fram till valdagen 11 september håller den provisoriska lokalen öppet.

Lokaler för förtidsröstning finns i Bredäng, Fruängen, Hägerstensåsen, Telefonplan, Östberga, Hornstull och Liljeholmstorget.

Varför ska man ska rösta?

Lalita, 34 , Midsommarkransen  

– Jag tycker att det är viktigt att rösta, gör man inte det så riskerar man man att ge sin röst till ett parti man inte vill ha. Det är allas ansvar att rösta.

Borhane, 53

 – Jag vill inte rösta eftersom politikerna inte gör som de säger.

 Johanna, 27

 – För att man är en del av samhället och det är ett ansvar man har att gå och rösta.

Nurul, Västberga 

– Det är mycket viktigt att rösta i en demokrati. Som samhällsmedborgare måste man vara insatt och veta hur det fungerar och vad som händer i samhället. Jag planerar att vara är bortrest 11 september så därför vill jag förtidsrösta.

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 20:14, 23 augusti 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: