Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Poker följer trenden med vloggar och streaming

IGC. Hägersten och Liljeholmen är kanske inte särskilt kända för att vara galna i poker men faktum är att det finns väldigt många intresserade av poker i stadsdelarna. Framförallt poker på nätet är något som såväl Stockholmare som övriga levande i vårt avlånga land är väldigt bekanta med. Hypen var som störst under slutet av 00-talet och börjat av 10-talet, men även om populariteten lagt sig lite har den teknologiska utvecklingen ständigt tagit sjumilakliv framåt.

Idag är det väldigt vanligt med vloggar och streaming av poker. Vissa poker-vloggar har hundratusentals tittare och detsamma gäller antalet följare på sociala medier. Det går även att streama de största pokerturneringarna i datorn, mobilen och surfplattan. Vilka är då de största vloggarna och streamingtjänsterna inom poker? Vi gjorde ett försök att hitta de mest populära kontona globalt och nationellt.

Populära poker vloggar

Daniel Negreanu:
Daniel Negreanu eller “Kid Poker” är ett kanadensiskt pokerproffs med 2 World Poker Tour-titlar. Enligt hans vlog är han “all time tournament leader” och 44-åringen är en av de största poker-profilerna idag. Även om han inte laddar upp ett avsnitt mer än någon gång varannan månad är hans vlogg en av de mer välbesökta i pokersfären.

Brad Owen:
Brad Owen är också en poker-vloggare som åker runt i världen och spelar poker samtidigt som han gör videos om poker och sitt resande. Vissa avsnitt har lockat över en halv miljon tittare och pokerproffset publicerar mer frekvent än Daniel Negreanu – även om han inte är en lika etablerad spelare ännu.

Andrew Neeme:
Andrew Neeme är född och uppvuxen i Michigan, USA. Efter att ha tagit examen på Michigan State University trodde amerikanen att han skulle jobba med internet profilering och mobilteknologi. Efter att ha varit i London ett tag hamnade han i LA och började jobba i musikbranschen men tjänade inte särskilt bra. Han började istället spela poker online och resten är som man säger historia. Idag driver Neeme sin egen Vlog och likt de andra åker han runt och filmar sitt deltagande i pokerturneringar. Andrew har inte nått den yttersta eliten ännu men har flera hundra tusen visningar på många avsnitt.

Alec Torreli:
Alec Torell er högklassig spelare som delar med sig av många analyser på sin youtube-kanal. Även om han är pokerspelare är mycket av vloggens material från hans livsstil. Hans fokus ligger mycket på att svara på tittarnas frågor om high stake poker och de finansiella aspekterna av spelet – typ som hur man undviker dåliga insatser och bygger upp ett starkt saldo på sitt spelkonto. Vloggen är välproducerad och lätt att titta på.

Så streamar du poker från twitch

Är du ett fan av videopoker, eller bara gillar att sitta och slötitta på avkopplande streams, är twitch plattformen med störst utbud. Streamingtjänsten är en av världen största och miljoner tittare sitter varje dag och tittar på E-sport. Twitch har dessutom en egen pokersektion med 549 179 följare – i skrivande stund. Pokerintresserade som vill se poker live behöver inte vara medlemmar men kan för en bättre upplevelse registrera ett helt konto gratis.  

En svensk som kör en egen kanal på twitch är LillRobbaN. Även om han inte har hundratusentals följare sitter där folk dagligen och följer svensken. I framtiden hoppas vi fler svenska pokerspelare börjar streama på Twitch.

MattStaples driver sin kanal och visar när han sitter och spelar nätpoker live. Just att dela sin skärm för att tittare ska kunna följa matchen blir mer och mer populärt. Även om pokern långt ifrån lockar lika många tittare som E-sport växer konceptet och fler och fler pokerkanaler lanseras internationellt. bparispoker, partypokerTV och CashGameFestival är andra exempel på kanaler.

Även de stora pokersajterna som PokerStars och WinWinPoker lägger upp klipp och videos med jämna mellanrum. Det kan vara höjdpunkter från turneringar eller bara maxade händer som är tittarvänliga.

Framtiden inom vloggar och streaming

Att intresset för vloggar och streaming inom poker ska dammas av är svårt att se inom den närmsta tiden. Youtube och Twitch får allt fler populära kanaler och mer följare trillar in mest hela tiden. Eftersom allt fler lämnar Tablå-TV och istället tittar på nätet är det svårt att tro att utvecklingen inte kommer fortsätta.  

Till sist måste vi tipsa om Viktor Bloms, aka Isildur1, blogg. Där går det att följa Twitch-streamen som visar hans äventyr bland pokerborden. En bra paus i vardagen!
 

Detta är ett samarbete med IGC.

Publicerad 08:55, 14 augusti 2018
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: