Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Så gick Jan ner 20 kg på två månader

STOCKHOLMS SKEPPSHANDEL. Hur gör man för att verkligen gå ner i vikt? Jan Pihlström som driver Stockholms Skeppshandel (färghandel) i Midsommarkransen vet. På två månader gick han ner 20 kg. Så här gick det till.

Jan är  nästan helt blind sedan födseln, i vuxen ålder har synen gradvis blivit sämre och idag har han mindre än 5 procents syn.

– För två och ett halvt år sedan var jag tvungen att börja åka färdtjänst på grund av att jag såg så dåligt. Det var då, när jag slutade röra på mig som jag började att plocka på mig en massa kilon, säger Jan.

I september förra året fick Jan nog. Då vägde han 125 kilo eller “pannor” som den 190 cm långa urstockholmaren själv säger.

– Jag kan ju inte köpa nya kläder vart annat år bara för att de gamla krymper. Jag var tvungen att göra något.

Jan började googla på viktminskning, olika metoder och preparat. Tidigare har han testat bland annat 5-2-metoden och några olika viktminskningsprodukter. Men med dessa metoder gick det allt för långsamt att bli av med övervikten, menar Jan och preparaten han provat har inte varit särskilt attraktiva i smaken. De smakade helt enkelt illa, sågspån med chokladsmak.

– Jag ville att viktminskningen ska gå fort och att dieten ska smaka gott. Tidigare sa man att det är bra att gå ner under lång tid men numera vet man att är bättre att det går fort.

Efter en del letande hittade han produkten Slanka som han provade och i oktober startade han med dieten. Tre gånger om dagen åt han en portion av VLCD-produkterna (VeryLowCaloriDiet). Det är olika soppor som till exempel grönsaks-, kyckling-, och thaisoppor som man mixar ihop och värmer i micron. Det finns också olika shaker med smaker som choklad, jordgubb, vanilj som man blandar.

– Det är bra grejer, gjorda på riktiga råvaror med god smak, säger Jan.

Och det fungerade – med besked.

– Efter två månader  hade jag gått ner 20 kg. Därefter har jag hållit mig på den nivån. Nu kan jag ha brallor som jag hade för fem-sex år sedan. Dessutom har jag börjat använda skjortor igen.

Dieten bygger på att varje människa förbränner mellan 2000-3000 kalorier per dag utan träningspass eller dylikt. I det sammanhanget är det bra att veta att en vanlig pizza ligger på runt 1500 kalorier och en fet lunch inklusive läsk ligger på cirka 2000 kalorier, förklarar Jan.

– Om jag promenerar en halvtimme gör jag av med cirka 150 kalorier. Det är för lite. Så för att gå ner i vikt måste jag ändra dieten. Det jag stoppar i mig är helt avgörande för hur mycket jag väger.

Slankas måltidsersättning ligger på runt 150 kalorier per portion. Under en dag äter man tre portioner, cirka 500 kalorier och med ett så lågt kaloriintag startar kroppen med att  använda de energiresurser som redan finns och på så sätt tappar man vikt.

Till dieten dricker Jan tre liter vatten varje dag.

Hur reagerar kroppen på ersättningen?
– De första tre, fyra dagarna är värst men sen går det bra. Ibland blir man ju lite sugen på bacon och stekt ägg men det går över.

Efter att Jan kört Slanka i två månader gick han till sin läkare på ett vanligt rutinbesök.

– Jag sa inget om dieten men han såg att jag gått ner i vikt. Efter att han sett blodproverna och kontrollerat blodtrycket sa han att det såg jättefint ut. Då berättade jag om dieten och han tyckte det lät bra.

Slankas produkter används bland annat på överviktiga patienter på Östra sjukhuset i Göteborg. Stockholms Skepps & Byggnadsvårdshandel i Midsommarkransen är en av de första vanliga butiker i Sverige som säljer produkterna.

Bild: Alexander Farnsworth

Erbjudande:
Köp 11 paket Slanka (66  port ) 21 dagars Maxi-diet och du får en mixerstav på köpet!

Läs mer på stockholmsskeppshandel.com

Publicerad 12:21, 2 maj 2017
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Ny utställning på Färgfabriken: Beckers konstnärsstipendium 2021 till Youngjae Lih

    13 mars kl.11:00 - 30 maj kl.17:00
  2. Färgfabriken: Utställningen Jävla kritiker!

    13 mars kl.11:00 - 16 maj kl.17:00
  3. Liljeholmskajens Fototävling Årets bild 2021

    31 mars kl.08:00 - 30 april kl.23:30
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: