Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Bastu öppnar i Sätraskogen

Efter att Skärholmens stadsdelsnämnd gjort tummen upp för en bastu i Sätra bildas nu en förening som ska driva bastun.

Det var redan i februari förra året som ett medborgarförslag kom in till stadsdelsnämnden.

– Mälaren har så många kvaliteter för medborgare och besökare, dock är den otillgänglig på många sätt i många av Stockholms stadsdelar, skrev Ulrika Persson i sitt förslag.

Hon menar att det finns för få kallbadhusanläggningar i Stockholmsområdet. I förslaget lyftes också fram att vinterbad är bra för både psykiskt och fysiskt välbefinnande. Vidare säger hon att förvaltningen bör bekosta anläggningen genom att använda grönkompensation från exploateringsavtal som tecknas i stadsdelsområdet.

I november sa Skärholmens stadsdelsnämnd ja till förslaget och även om politikerna var positiva tyckte de att en förening krävdes för att kunna gå vidare med förslaget.

Efter det positiva beslutet lämnade Ulrika över stafettpinnen till boende i Bredäng med Anders Heggestad i spetsen. Nu har startat Sätraskogens Bastuförening som har konstituerande (grundande) möte nu på torsdag 18 januari på Bredängs Bageri och konditori som ligger på Bredängs torg.

Han har talat med Ulrika om att en bastuförening ska bildas och hon är väldigt positiv till detta och vill gärna bli medlem i föreningen.

– Jag har också skickat denna kallelse till Irma Ortega Cruz som är dialog- och projektsamordnare vid Skärholmens stadsdelsförvaltning. Förhoppningsvis dyker hon upp på mötet. På mötet kommer också Cecilia Jackson, som varit engagerad i Jakobsbergs gård i många år (och även är administratör för Bredängs bredaste demokratiska plattform – Bredäng Baby. Även Ari Eskainen och Isabelle Serrander, som (liksom jag) är medlemmar i Kulturföreningen Varvsarbetarhuset, kommer. Jag har också skrivit till Uje Brandelius och hoppas att han ska dyka upp. Slutligen har jag även bjudit in biologen Magnus Fredriksson från Sätraskogens slottergille. Han har ett djupt engagemang i Sätraskogens flora och fauna, och är omvittnat duktig på att hugga ved, skriver Anders i Facebookgruppen Bredäng Baby.

Vissa delar, bland annat angående budget är inte helt klara men utkast till stadgar har ställts samman av Anders:

– Jag har ställt samman ett utkast till stadgar. Jag utgick då från Tanto Bastuförenings stadgar. De är mycket typiska och jag gjorde egentligen bara en ändring – jag skrev att vi ska ha två ordföranden. Kanske kan vi rentav sträva efter att ha en kvinna och en man? Mer om det på mötet på torsdag.

Sätraskogens Bastuförening Facebooksida.

Text: Olger Proko

Publicerad 17:23, 15 januari 2018
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Fotoutställning på Gröndals bibliotek – om färgfabriken

    1 oktober kl.11:00 - 18 november kl.17:00
  2. Nya orgeln i Uppenbarelsekyrkan – konserter och guidad visning

    2 oktober kl.10:00 - 9 oktober kl.20:30
  3. Förmiddagskurser i kreativt skapande!

    4 oktober kl.10:00 - 8 november kl.12:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Varför ska man ska rösta?

Den tillfälliga vallokalen för förtidsröstning utanför Hemköp på Telefonplan har öppnat. På onsdagen startade förtidsröstningen och varje dag fram till valdagen 11 september håller den provisoriska lokalen öppet.

Lokaler för förtidsröstning finns i Bredäng, Fruängen, Hägerstensåsen, Telefonplan, Östberga, Hornstull och Liljeholmstorget.

Varför ska man ska rösta?

Lalita, 34 , Midsommarkransen  

– Jag tycker att det är viktigt att rösta, gör man inte det så riskerar man man att ge sin röst till ett parti man inte vill ha. Det är allas ansvar att rösta.

Borhane, 53

 – Jag vill inte rösta eftersom politikerna inte gör som de säger.

 Johanna, 27

 – För att man är en del av samhället och det är ett ansvar man har att gå och rösta.

Nurul, Västberga 

– Det är mycket viktigt att rösta i en demokrati. Som samhällsmedborgare måste man vara insatt och veta hur det fungerar och vad som händer i samhället. Jag planerar att vara är bortrest 11 september så därför vill jag förtidsrösta.

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 20:14, 23 augusti 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: