Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Kraftig ökning av antalet covidpatienter – SÖS i stabsläge

Antalet coronapatienter inklusive intensivvårdspatienter fortsätter att öka i Region Stockholm. På måndagen fick 34 patienter intensivvård, vilket är en ökning med 13 patienter jämfört med i fredags. Totalt vårdas 349 coronapatienter på Stockholms läns sjukhus. Det är 76 fler än innan helgen.

Det skriver Region Stockholm på sin hemsida.

Smittspridningen av corona är fortsatt hög i Stockholm. Flera sjukhus har nu gått upp i stabsläge och planerad sjukvård skjuts nu upp i allt större utsträckning.

– Den stora ökningen av antalet smittade med covid-19 som vi sett under ett antal veckor ger nu utslag i behovet av sjukhusvård. Vi ser idag en kraftig ökning av antalet patienter som blivit så sjuka med covid-19 att de behöver sjukhusvård. Ansträngningen för våra akutsjukhus är stor och Capio S:t Görans sjukhus, Danderyds sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus är nu samtliga i stabsläge för att kunna ta hand om alla patienter, kommenterar hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

– Vi bedömer läget som allvarligt och ökar samordningen inom Region Stockholm för att kunna fortsätta ligga steget före i vår planering så att sjukvårdskapaciteten ökar fortare än sjukvårdsbehovet.

LÄS ÄVEN: Allt fler i Stockholm behöver sjukhusvård för covid-19

I takt med att sjukvårdsbehovet av patienter med covid-19 ökar skjuter sjukhusen nu återigen succesivt fram viss planerad vård. Patienter som är i behov av sjukvård ska söka vård som vanligt.

Sedan pandemins början har totalt  2 461 patienter avlidit med covid-19 i Region Stockholm.

Publicerad 15:26, 9 november 2020

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

I veckan frågade Bättre stadsdels reportrar folk i Fruängens centrum: Vad vill du läsa om i din digitala lokaltidning?

Torsten, Skåne 
– Jag vill läsa om utvecklingen av området, ombyggnationer. Vad som händer, vad som är på gång och sådant. 

Hasse, Fredshäll
Jag vill läsa lite om idrott i lokalområdet, de lokala lagen. Men också vad som händer runtomkring, med miljön, ombyggnationer och dylikt. Där jag bor ska de till exempel eventuellt flytta på en fotbollsplan. Sådant vill jag läsa om. 

Christina, Värmland
– Jag vill veta vad som händer i närområdet. Allt från olika typer av evenemang till info från stadsdelen eller kommunen. Intervjuer med lokala krögare, butiksägare är också intressant.

Linnea, Fruängen 
– Ungdomsidrott skulle vara kul, då jag är aktiv. Så man visar vad vi gör! Men såklart vad som händer och kommer hända i området också!

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Prenumerera gärna. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack! 

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Här finns Bättre stadsdels nyhetsbrev 

Publicerad 16:15, 9 maj 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: