Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

”Mycket att tänka på inför vår försäljning”

SPONSRAD AV SVENSK FAST. När familjen Larsson von Reybekiel från Västertorp fick utökning i familjen var det nödvändigt att skaffa en större bostad. Inför försäljningen av deras lägenhet kollade de runt bland mäklarfirmor i Hägersten.

Allt fler väljer att flytta till Hägersten. Samtidigt är det många Hägerstensbor som inte vill flytta från området, utan försöker istället hitta ny bostad i samma kvarter. För familjen Larsson von Reybekiel, med Anna, Stellan och sonen Bosco handlade det om just det. De behövde en mäklare som lyssnade och inte stressade upp dem.

– Vi träffade ett flertal mäklare som vi pratade med innan vi bestämde oss. Vi ville ha någon som förstod vad vi ville, där till exempel lockpriser inte var vår grej. Vi var helt enkelt ute efter en bra personkemi mellan oss och mäklaren, säger Stellan Reybekiel.  

Svensk_Fast_Kök_01
Familjens 50-talskök i deras sålda tvåa. Ett rum de ville framhäva i deras annons.

De lockade rätt köpare
Valet föll på Henrik Persson på Svensk Fastighetsförmedling som tillsammans med familjen tog god tid på sig att tänka igenom alla detaljer inför försäljningen så att rätt köpare skulle finna lägenheten attraktiv. Paret hade bevarat 50-talsköket och renoverat lägenheten tidsenligt, vilket var någonting som de ville få fram tydligt i annonsen. Henrik fattade ganska direkt vad säljarna ville trycka på, men tyckte samtidigt att till exempel bebisleksakerna skulle plockas bort inför visningen, då de kunde distrahera unga par som hade fattat tycke för bostadsrätten.

– Jag försöker göra mitt yttersta för att folk ska vara nöjda med mig som deras mäklare och framförallt vara mig själv. Däremot kan det vara svårt att veta vad som gör en kund nöjd men då gäller det att lyssna ordentligt, säger Henrik Persson.

Svensk_Fast_Familjen_02
Sonen Bosco fick dagisplats precis runt knuten. Ett ”toppendagis” enligt föräldrarna.

Systemet förenklade processen
Svensk Fastighetsförmedling har genom åren lyckats skapa ett väl utvecklat system som sammankopplar alla deras kontor i hela Sverige, vilket gör att det blir enklare för både köparna och säljarna. Systemet kan filtrera väldigt detaljerat och därmed hitta rätt personer för rätt lägenhet. I Larsson von Reybekiels fall så fanns det ett flertal kunder där ute som letade efter en bostad som deras, vilket gjorde försäljningen betydligt enklare för dem.

– Då vi hade köpt nytt innan vi sålde vår tvåa så visste vi hur mycket vi behövde få för lägenheten. Och tack vare Henriks värdering som stämde bra överens med resultatet så blev det en lyckad försäljning. Nu bor vi på samma gata och har samma förening som tidigare. Dessutom har vi fått dagisplats på ett toppenställe, säger Anna Larsson.

– Nu ska Henrik även sälja min systers lägenhet, säger hon.

Text och bild: Johanna Holmgren
Bild: Mia Borgelin, Diakrit

Henrik_Persson_01

Henrik Persson
Status: Sambo och son.
Ålder: 33 år.
Yrke: Fastighetsmäklare i 6 år. Jobbet passar mig jättebra. Speciellt som förälder. Just eftersom du styr dina egna arbetstider.
Boende: Hornsberg. Av den enkla anledningen att det är extremt nära jobbet.
Intressen: Matlagning. Träning. Resor. Vänner.
Favoritserie: Bron. Jag gillar tänkarserier.
Musikstil: Blandat. Musik efter humör och tillfälle helt enkelt.
Favoritområde i Hägersten: Allt som ligger nära vattnet.
Rolig fakta: Min kompis tipsade om mig till Sveriges Mästerkock. Men jag sa nej. Skulle ta för mycket av min tid tyvärr. Både som pappa och mäklare.

 

Henriks 5 tips att tänka på inför försäljning
1. Har du tänkt att du skulle vilja renovera någonting i hemmet? Gör det då innan det är dags att sälja så du får njuta av det själv också.
2. Träffa gärna en mäklare innan det börjar rensas och fixas i lägenheten. Det kan spara både tid och ansträngning.
3. Försök alltid få till ett lite längre tillträde än vad en säljare önskar, så blir det mindre stressigt vid försäljningen.
4. Val av mäklare ska göras med hjärna och hjärta. Mäklaren du känner bäst förtroende för samt har de verktygen som behövs för att leverera är rätt val.
5. Mät upp huset/lägenheten, ju äldre fastighet desto större sannolikhet att det finns några kvm att hämta.

 

Detta är en sponsrad artikel från Svensk Fastighetsförmedling. Fler sponsrade artiklar finns här

Publicerad 09:00, 1 februari 2016
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

I veckan frågade Bättre stadsdels reportrar folk i Fruängens centrum: Vad vill du läsa om i din digitala lokaltidning?

Torsten, Skåne 
– Jag vill läsa om utvecklingen av området, ombyggnationer. Vad som händer, vad som är på gång och sådant. 

Hasse, Fredshäll
Jag vill läsa lite om idrott i lokalområdet, de lokala lagen. Men också vad som händer runtomkring, med miljön, ombyggnationer och dylikt. Där jag bor ska de till exempel eventuellt flytta på en fotbollsplan. Sådant vill jag läsa om. 

Christina, Värmland
– Jag vill veta vad som händer i närområdet. Allt från olika typer av evenemang till info från stadsdelen eller kommunen. Intervjuer med lokala krögare, butiksägare är också intressant.

Linnea, Fruängen 
– Ungdomsidrott skulle vara kul, då jag är aktiv. Så man visar vad vi gör! Men såklart vad som händer och kommer hända i området också!

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Prenumerera gärna. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack! 

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Här finns Bättre stadsdels nyhetsbrev 

Publicerad 16:15, 9 maj 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: