Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Aspudden-Tellus om kvalet i division 2: En jätteskandal

I helgen spelar IFK Aspudden-Tellus den andra och helt avgörande matchen mot Trosa-Vagnhärad i kvalet i division 2. I den första matchen använde Trosa-Vagnhärad en spelare som skulle varit avstängd. Aspudden har nu överklagat till Riksidrottsnämnden.

– Det här är bara en jättestor skandal. Svenska Fotbollsförbundet har agerat så otroligt klantigt, säger Björn Tallén, huvudtränare i IFK Aspudden-Tellus A-lag.

Det var för en vecka sedan som IFK Aspudden-Tellus mötte Trosa-Vagnhärad i den första matchen av två i kvalet till division 2. En av spelarna i Trosa-Vagnhärad-spelare hade vid den tidigare matchen fått två gula kort, vilket normalt betyder att spelaren ska vara avstängd kommande match.  Men efter ett samtal till Svenska Fotbollsförbundet fick klubben ändå ok från för spelaren att delta.

Den första matchen vann Trosa-Vagnhärad vann med 2-1 och när IFK Aspudden-Tellus överklagade dömde disciplinnämnden att IFK Aspudden-Tellus vinner med 3-0 och att nästa match ska spelas. 

Båda klubbarna överklagade detta beslut till överklagandenämnden. IFK Aspudden-Tellus överklagan avslogs medan Trosa-Vagnhärad straffades med en avgift på 7000 kronor, samtidigt som 3-0-resultatet hävdes.

Den andra matchen i kvalet spelas alltså på lördagen där Trosa-Vagnhärad har med sig 2-1-ledning. IFK Aspudden-Tellus överklagar detta beslut till Riksidrottsnämnden och fallet tas troligtvis upp efter att den andra matchen spelats.

Björn Tallén, huvudtränare i IFK Aspudden-Tellus är upprörd över Fotbollsförbundets agerande.

Stor skandal att Fotbollsförbundet inte följer regelverket. Men oavsett resultat kommer vi att överklaga på måndag för att få det här prövat. Vi är så otroligt irriterade på Svenska Fotbollförbundets agerande.

Svenska fotbollsförbundets tävlingschef Lars Helmersson medger att han förbundet gjort fel.

– Det är oerhört olyckligt och jag har skrivit ett tjänsteutlåtande i processen. Jag helt enkelt har gett felaktig information. Det är bara att konstatera och stå upp för det misstaget man har gjort, säger Lars Helmersson till Fotbollskanalen och han delar också Björn Talléns uppfattning att det hela är en skandal.

Vinner IFK Aspudden-Tellus matchen med 1-0 eller ett bättre resultat än 2-1 är platsen i division 2 herrar säkrad till nästa säsong.

Bild: Joakim Hall

Publicerad 15:54, 25 oktober 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: