Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

“Idag vet folk vilka vi är”

Det som började som kompisgäng har nu vuxit till en förening som gör stora avtryck i samhället. Newroz FC är mer än bara en fotbollsklubb.

– Vi ser till att grabbarna inte hänger i centrum. Med allt som händer i Sverige, är idrotten räddningen, säger sportchef Mattias Ünal.

För ett år sedan visste få vilka Newroz FC var. Idag skapar fotbollsklubben från Bredäng ringar på vattnet. Ett herrlag som går från klarhet till klarhet, samtidigt som en mer rejäl ungdomssatsning börjar ta form. Det är inte konstigt att Newroz spås en ljus framtid.

Ett kompisgäng grundade Newroz FC år 2008. Laget, med rötter mestadels i Bredäng och Sätra, står idag som obesegrade serieledare i herrarnas division 4. Redan nästa vecka kan de säkra avancemang till division 3.

newroz
Medan Newroz FCs utvecklingskurva pekar spikrakt uppåt, behåller klubben båda fötterna på jorden. Man tar sin roll i samhället på stort allvar.

– Vi ser till att ungdomarna inte hänger i centrum. Med allt som händer i Sverige, är idrotten räddningen. Till exempel anordnade vi spontanfotboll under vinterhalvåret i inomhushallar. Spelare från A-laget var självklart med och hjälpte till. Folk ser upp till dem, säger Mattias Ünal.

Målsättningen är klar. Newroz FC ska fortsätta upp i seriesystemet. Men för att lyckas behövs en ungdomsverksamhet. Något som Newroz håller på att utforma. Mellan 60-70 barn och ungdomar spelar idag i klubbens juniorlag och bollskolor, och det blir fler för varje säsong.

– Ska man satsa, måste man satsa ungt. Vi vill kunna skicka spelare från vår egen ungdomsorganisation till A-laget. Avståndet mellan juniorlag och A-lag ska inte behöva vara så stort, säger Mattias Ünal.

newroz
A-lagets 67-årige tränare Kaj Andersson styr träningen

Lokalbefolkningen har nu börjat få upp ögonen för Newroz. På tisdagar kan man se ungdomarna träna på Bredängs bollplan. Herrlaget spelar sina hemmamatcher på Sätra Idrottsplats välskötta gräsmatta.

– I början av säsongen hade vi 600 gillamarkeringar på vår Facebook, nu är vi uppe i 1600. På våra hemmamatcher har vi en publiksiffra på cirka 300 personer. Nu vet folk vilka vi är.

Måndag 5 september möter Newroz MIK Fotboll på Mälarhöjdens IP

olearys-sporten

Publicerad 15:26, 4 september 2016
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: