Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Fotboll tränare Älvsjö

Så ska Älvsjö AIK återvända till elitettan

På måndagen drog försäsongen igång för Älvsjö AIKs fotbollsdamlag med träning på Hammarby IP. Efter en svag säsong i elitettan förra året, blev det nedflyttning för laget. Nu tar sportchef Annica Persson och Älvsjö AIK nya tag i division 1.

– På sikt är det vårt mål att ta oss upp igen. I år väljer vi att fokusera på att bygga en sådan bra trupp som möjligt för framtiden och detta med många egna, yngre förmågor. Med tanke på det behöver vi först sikta på att etablera oss i division 1, säger Annica Persson. 

LÄS ÄVEN: Här är Kransen Uniteds nya coach – öppnar för fler spelare till klubben

En av faktorerna till nedflyttning förra säsongen berodde på skador på flera bärande spelare i laget. För Älvsjö var det svårt att vända en nedåtgående trend i resultat. I vissa matcher borde Älvsjö ha tagit poäng, men fick inte till det. Det var tufft i elitettan förra säsongen och laget räckte inte till.

–Nyförvärv görs för att komplettera truppen. Det kan vara både unga talanger men även mer rutinerade spelare, säger Persson. 

Älvsjö AIKs damer i vitt. Bild: Göran Ronnerstam

Det stod även klart i december att Arris Tsilichristos skulle avgå som huvudtränare för damerna, ett jobb som Elias Spång skulle ta över kort därefter. Elias har varit aktiv i klubben tidigare som spelare och som tränare.

– Det vi ska göra till detta år är att ha en tydlig spelidé samt att varje spelare ska få möjlighet att vara sitt bästa jag. Det innebär att spelarens unika egenskaper ska vara med och forma arbetssättet för att optimera deras utveckling och vår kollektiva prestation på både kort- och lång sikt, säger Elias Spång.

Elias Spång

Det kan bli en tuff serie i år med bra motstånd för Älvsjö. Många av spelarna har en stark koppling till Älvsjö och det, tillsammans med spelare utifrån, kan bli damlagets framgångsrecept i år, enligt den nya huvudtränaren.

– Vi ska göra vårt yttersta för att vinna matcherna som vi ställs inför. Det gäller i förberedelser inför matcher, analyser kring både motståndare och vårt egna spel samt att vi i matcherna arbetar för det kollektiva i första hand. Vi ska se till att få utveckling och skapa en miljö som utvecklar samtliga spelare, säger Spång. 

Efter att serien gjorts om inför 2023 så kommer division 1 att bli tuffare än det någonsin varit. Det är många bra lag med i år och Älvsjö har en plan inför nästa säsong. 

– Det jag kan garantera är att spelarna och vi ledare kommer ge allt, vara bättre tränade och väl förberedda inför det nya året. Vi ska se till att få utveckling och skapa en miljö som utvecklar samtliga spelare. 

Älvsjö AIK ska utvärdera säsongen när den är färdigspelad. Det viktigaste nu är att se till att de kommande träningarna, kommande veckorna, kommande månaderna blir så bra som det bara är möjligt. 

– Det ska bli intressant och just nu vill jag bara att allt ska dra igång och att vi kan börja, säger Spång. 

Välkommen att prenumerera på Bättre stadsdel. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 10:03, 12 januari 2023

Ludvig Törnkvist

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

I veckan frågade Bättre stadsdels reportrar folk i Fruängens centrum: Vad vill du läsa om i din digitala lokaltidning?

Torsten, Skåne 
– Jag vill läsa om utvecklingen av området, ombyggnationer. Vad som händer, vad som är på gång och sådant. 

Hasse, Fredshäll
Jag vill läsa lite om idrott i lokalområdet, de lokala lagen. Men också vad som händer runtomkring, med miljön, ombyggnationer och dylikt. Där jag bor ska de till exempel eventuellt flytta på en fotbollsplan. Sådant vill jag läsa om. 

Christina, Värmland
– Jag vill veta vad som händer i närområdet. Allt från olika typer av evenemang till info från stadsdelen eller kommunen. Intervjuer med lokala krögare, butiksägare är också intressant.

Linnea, Fruängen 
– Ungdomsidrott skulle vara kul, då jag är aktiv. Så man visar vad vi gör! Men såklart vad som händer och kommer hända i området också!

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Prenumerera gärna. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack! 

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Här finns Bättre stadsdels nyhetsbrev 

Publicerad 16:15, 9 maj 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: