Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

man fotbollscoach

Här är Kransen Uniteds nya coach – öppnar för fler spelare till klubben

Efter en tids fundering och planering inför säsongen 2023 släpper Kransen United FF bomben. Jim Diviak, 36, har kritat på som ny huvudtränare för klubben.

– Jag har aldrig coachat innan, men jag har en ledande roll i mitt arbete som projektledare och hoppas att jag kommer kunna dra nytta av det även fast det här blir något helt annat. Jag är ödmjuk inför utmaningen och tror det kommer vara väldigt kul och utvecklande, säger Jim Diviak, ny huvudtränare för Kransen United FF.

LÄS ÄVEN: Insändare: Vi är ett gäng som spelar för att vi tycker att det är så kul

Diviak som bor i Midsommarkransen sedan åtta år tillbaka, har som ungdom spelat fotboll i IFK Österåker och i Rydbo IF på seniornivå. För tre år sedan började Diviak att spela för Kransen United FF, och nu har han alltså tagit över som ny huvudtränare efter föregående tränare William Johansson.

– Jag kände ingen i laget när jag började spela, men på grund av min stora kärlek till området så kändes det kul att testa och jag märkte snabbt att det är en fin förening med härlig stämning. Jag har aldrig coachat förut och jag är ödmjuk inför rollen, säger Diviak. 

LÄS ÄVEN: Stigande modestjärna syr väskor i hemmet på Hägerstensåsen – samarbetar med rapartist

Kransen United har träningar nu under försäsongen då intresserade får komma och provträna. Där kommer Diviak och sportchef Johan Kihlberg lägga upp en plan för hur man ska gå vidare. 

Fotbollstränare och sportchef håller i lagets halsduk
Sportchef Johan Kihlberg till vänster med ny huvudtränare Jim Diviak till höger.

– Under kommande säsong kommer jag att vilja få oss lite mer organiserade som lag. Främst av allt ska alla känna att spelarna är en del av det vi gör. Man kan förvänta sig engagemang i både träning och match. Jag vill att spelarna ska känna sig sedda och när de tar i det lilla extra ska det uppmuntras. Jag kommer försöka sätta ett spelsystem som alla känner sig bekväma i och tror på, säger Diviak. 

LÄS ÄVEN: 14-åringar gör debut i seniorlaget

Målen tills kommande säsong är ännu inte satta, men kommer att sättas upp tillsammans med spelare och ledning och Diviak ser fram emot att få sätta igång. Laget som för närvarande spelar i division 6 Stockholm, slutade på en sjätteplats förra säsongen och är obesegrade i de fyra senaste matcherna.

Välkommen att prenumerera på Bättre stadsdel. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 14:20, 9 januari 2023

Ludvig Törnkvist

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

I veckan frågade Bättre stadsdels reportrar folk i Fruängens centrum: Vad vill du läsa om i din digitala lokaltidning?

Torsten, Skåne 
– Jag vill läsa om utvecklingen av området, ombyggnationer. Vad som händer, vad som är på gång och sådant. 

Hasse, Fredshäll
Jag vill läsa lite om idrott i lokalområdet, de lokala lagen. Men också vad som händer runtomkring, med miljön, ombyggnationer och dylikt. Där jag bor ska de till exempel eventuellt flytta på en fotbollsplan. Sådant vill jag läsa om. 

Christina, Värmland
– Jag vill veta vad som händer i närområdet. Allt från olika typer av evenemang till info från stadsdelen eller kommunen. Intervjuer med lokala krögare, butiksägare är också intressant.

Linnea, Fruängen 
– Ungdomsidrott skulle vara kul, då jag är aktiv. Så man visar vad vi gör! Men såklart vad som händer och kommer hända i området också!

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Prenumerera gärna. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack! 

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Här finns Bättre stadsdels nyhetsbrev 

Publicerad 16:15, 9 maj 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: