Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

SL: Endast dessa resenärer bör åka kollektivt

Res inte med kollektivtrafiken i Stockholm. Endast i nödfall bör man resa med SL. Det säger Region Stockholm och den uppmaningen upprepar SL nu på fredagsmorgonen.

Folkhälsomyndigheten ser tecken på att smittspridningen av det nya coronaviruset har stabiliserats, men trots detta är det viktigt att fortsätta följa uppmaningen att inte åka kollektivt. 

Det skriver SL i ett pressmeddelande.

– Det är mycket viktigt att man som resenär bidrar till att minska risk för smittspridning i SL-trafiken, kommenterar SL:s trafikdirektör Fredrik Cavalli-Björkman. Vi vill därför påminna stockholmarna om att inte resa kollektivt annat än om det är absolut nödvändigt, och att undvika rusningstid om man måste resa. 

LÄS ÄVEN: SL återgår till full trafik

SL har de senaste veckorna haft en resenärsminskning med cirka 60 procent jämfört med hur det normalt ser ut i kollektivtrafiken. För att Folkhälsomyndighetens rekommendationer om avstånd på 1,5 meter ska kunna följas bör antalet resenärer vara cirka 30 procent av den normala beläggningen.

På torsdagen uppmanade Region Stockholms hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson stockholmarna att undvika kollektivtrafiken.

– De som reser borde främst vara medarbetare i vården som måste kunna resa utan att utsätta sig för onödiga risker, säger Björn Eriksson, rapporterar SVT Nyheter.

Sammanlagt vårdas 1108 personer i länet på sjukhus för covid-19, varav 224 får intensivvård. Det är en ökning med 139 personer på en vecka.

– Tillgången på bussförare i SL-trafiken är nu god och vi kör lika många turer som vanligt. Trots det förekommer trängsel på vissa platser och under vissa tider. Därför måste alla stockholmare ta ansvar och helst av allt undvika kollektivtrafiken.

Åtgärder som SL genomfört för att minska risk för smittspridning i kollektivtrafiken:

  • Påstigning på buss sker endast genom bakre dörrarna på bussar.
  • Biljettvisering på buss och lokalbanor har stoppats.
  • Den systematiska biljettkontrollen har upphört och biljettkontrollanterna har fått utökat serviceuppdrag.
  • SL:s bussentreprenörer har under de senaste veckorna tagit in alla tillgängliga timanställda förare samt snabbutbildat bussförare från flygbussarna och turistbussföretag att köra SL-trafik. Bussbolagen har också anpassat turlistor och kör extra förstärkning i morgontrafiken.
  • Tunnelbanan och pendeltågen kör full trafik enligt ordinarie tidtabell och har gjort så under hela Coronakrisen.

Publicerad 08:53, 17 april 2020

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: