Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

polisbil

Uppdaterad: Dödsskjutning vid Kungens kurva – en man anhållen misstänkt för mord

På lördagseftermiddagen påträffades en person med skottskador i en bil vid Kungens kurva. I samband med detta har en bil setts lämna platsen i hög fart.

Larmet kom in klockan 16:40.

– Flera vittnen ringde SOS och berättade att en eller fler personer i en bil sköt mot en annan bil vid Kungens kurva och sedan lämnat platsen i hög fart, skriver polisen på sin hemsida.

Flera polispatruller åkte till brottsplatsen och området för att prata med vittnen och inringare för att få klarhet i händelsen som enligt uppgift inträffade vid en bensinstation.

Den skadade personen är förd till sjukhus med allvarliga skador. Enligt Aftonbladet är personen skjuten i huvudet. Ytterligare en person som befann sig i bilen är förd till sjukhus med oklara skador.

En förundersökning är inledd om försök till mord. Aftonbladet skriver att polisen jagar en silverfärgad Mercedes.

Uppdatering klockan 18:35

– Brottsplatsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning. Ett fordon som kan sättas i samband med händelsen är påträffat i området och kommer att tas i beslag för teknisk undersökning.

Ingen är gripen.

Uppdatering klockan 21:45

Mannen i 25-30 årsåldern som fördes till sjukhus med allvarliga skador har avlidit och hans anhöriga är underrättade. En kvinna i samma ålder som också skadades i samband med skottlossningen vårdas på sjukhus.

Utredningen fortsätter med full kraft bl.a. med teknisk undersökning, sammanställning av de uppgifter som framkommit och även inre spaning.

Brottsrubriceringen är nu ändrad till mord och försök till mord. 

Uppdatering 19 januari klockan 12:05

Polisen skriver att utredningsarbetet fortgår med utvärdering och bearbetning av det material som kommit in genom förhör, filminhämtning, och teknisk undersökning.

Läget för kvinnan som skadades i samband med skottlossningen är stabilt.

En man greps under lördagskvällen och är efter förhör anhållen skäligen misstänkt för delaktighet i händelsen. 

– Polispatruller är under söndagen i området för att skapa trygghet och för att prata med eventuella vittnen eller personer som kan ha uppgifter att lämna.

Uppdatering/rättelse 19 januari klockan 17:20

Den gripne mannen är anhållen på sannolika själ misstänkt för ett mord och två mordförsök. Mordförsöken gäller den skadade kvinnan och ytterligare en person som fanns i den beskjutna bilen men som undkom oskadad.

Utredningen fortsätter och inga ytterliga personer är frihetsberövade.

Publicerad 21:35, 18 januari 2020

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: