Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Debatt: Bevara bangolfen på Personnevägen

DEBATT. Minigolfbanan på Personnevägen i Hägersten, Stockholms äldsta minigolf från 1941, hotas av nedläggning efter att trafikkontoret beslutat att höja årshyran för marken från 9000 kronor till 150,000 kronor. Anledningen ska vara att man tidigare tagit fel hyra och att minigolfanläggningen är att se som en uteservering på grund av att de säljer glass.

Vi menar att hyresökningen inte är rimlig och kommer att jobba för att minigolfen får vara kvar.

Bangolfen på Personnevägen har sedan den öppnade sin verksamhet 1941 varit en uppskattad plats för många av stadens bangolfsentusiaster, barn och andra som vistas i området.

Nu har trafikkontoret räknat upp deras hyra från tidigare 9000 kronor med en chockhöjning på drygt 140 0000 kronor. Den höjda avgiften består av avgifter för serveringsbyggnaden, som erbjuder glass och dryck, och sittplatserna för den samma. Bangolfen drivs idag av en ideell förening och med de nya höjningarna varnar Stockholms Bangolfklubb för att de kommer att tvingas att stänga ned bangolfen i framtiden.

Populära lokala evenemang och institutioner ska uppmuntras. De som också bedriver mindre servering för att få in extra intäkter ska inte straffas ekonomiskt av staden. Den som tror att verksamheter som bangolfen på Personnevägen är en stor kommersiell vinstaffär har en skev bild av de ekonomiska villkor de verkar under. Följden av stadens agerande i det här fallet kommer bli att detta populära, mångåriga, privata fristående verksamhet får läggas ned. Så får det inte bli.

 Vi vill se att trafikkontoret ser över möjligheten att hitta en taxa som gör det möjligt för bangolfen att fortsätta sin verksamhet på ideell basis – och inte skapa en situation där verksamheten behöver lägga ner eller förändras i grunden för att kunna fortsätta.

Liberalerna värnar och står upp för det fria föreningslivet som skapar rekreationsmöjligheter i staden. Att chockhöja hyrorna till ideella verksamheter som bidrar med ett kultur-, och rekreationsvärde till riskerar att utplåna många uppskattade möjligheter till fritidsaktiviteter. Vi vill rädda bangolfen på Personnevägen. Nu hoppas vi att majoriteten ser de värden som vi ser i bangolfen.

Mot bakgrund av det ovan anförda vill jag uppmana förvaltningen att ta kontakt med trafikkontoret för att hitta en lösning som möjliggöra för bangolfen på Personnevägen att fortsätta sin verksamhet.

Abit Dundar (L) vice ordförande Hägersten Liljeholms stadsdelsnämnden, gruppledare i exploateringsnämnden i Stockholm

Publicerad 23:33, 4 juli 2017
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Färgfabriken: Symbiosis – en mångfacetterad utställning och plats för möten, workshops och samtal

    2021/11/06kl.09:36 - 2022/01/24kl.17:00
  2. Konstfacks Julmarknad 2021

    27 november kl.10:00 - 17:00
  3. JULMARKNAD HERRÄNGENS GÅRD

    27 november kl.11:00 - 28 november kl.16:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: