Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

collage kvinna

Debatt: Därför måste beslutet att släcka ljuset tidigare rivas upp

DEBATT: Idrottsförvaltningen har tagit ett beslut om att släcka ljuset på Aspuddens IP redan kl 20.00 för att spara pengar. Tvärtemot stadens egna policy kring energianvändning så väljer de att släcka ljuset på ett 20-tal planer vilket så klart drabbar främst vårt områdes ungdomar.

Policyn för energianvändning, som finns på Stockholms webb, betonar vikten av att ”belysningen vid bollplaner och idrottsplatser kommer att vara belysta som tidigare vintersäsonger med hänsyn till både trygghet, trivsel och möjligheten till spontanidrott” men den struntar idrottsförvaltningen nu i vad gäller planerna hos oss.

Tidigare år har man haft ljuset tänt till kl 22 vilket så klart möjliggjort träning och spontanidrott för vårt områdes ungdomar på både fotbollsplanen och basketplanen – dessutom ökar det tryggheten i området med en upplyst och tillgänglig idrottsplats.

LÄS ÄVEN: Debatt: Exploateringen av grönområden i Mälarhöjden måste stoppas – 6 frågor till ansvariga

 Vi tycker det är oerhört sorgligt att staden kapar ytterligare på våra möjligheter att bedriva idrottsverksamhet till unga (det är redan tufft med få hallar och planer i staden) men också att man tar bort en naturlig samlingsplats i vårt område dit unga kan gå, vara utomhus i friska luften och spontanidrotta på kvällstid med sina kompisar. 

Frågan är väl hur mkt staden tjänar på att släcka 1-2 timmar tidigare på ett 20-tal fotbollsplaner? Och vad tjänar samhället i stort på det här? Ja, den kalkylen erkänner idrottsförvaltningen att de inte ens gjort – de bara bestämmer sig för att släcka ändå.

Att spara in 1-2 timmars belysning på ett 20-tal icke snöröjda planer när det inte är vinterväder ska ställas mot de samhällsekonomiska kostnaderna av ökade transporter till de få planer i staden som är snöröjda och upplysta och mindre fotbollsspel totalt sett. Lägg också till spontanidrottandet och nyttjandegraden av idrottsplatserna som vi alla varit med i att investera. Att släcka fullt användbara idrottsplatser kl 20.00 istället för att ha dem tända till 22.00 enligt ordinarie rutin känns ur ett helhetsperspektiv som helt tokigt.

LÄS ÄVEN: Debatt: Är detta priset för att sätta Telefonplan på kartan?

Vi vet inte vem som fattat beslutet. Vi vet inte hur länge beslutet ligger – ska det här gälla hela försäsongen? Ska vårt område ha sämre förutsättningar än andra fotbollsföreningar i upptakten till seriespelet i april? (det bli ju inte ljust förrän i maj). Har politikerna varit delaktiga i detta beslut?

Hjälp oss att driva på för en ändring av beslutet – att återställa belysning till att släckas 22.00 som tidigare säsonger.

Hanna Bergander, IFK Aspudden-Tellus

Prenumerera gärna på Bättre stadsdel. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 22:24, 18 januari 2023

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

I veckan frågade Bättre stadsdels reportrar folk i Fruängens centrum: Vad vill du läsa om i din digitala lokaltidning?

Torsten, Skåne 
– Jag vill läsa om utvecklingen av området, ombyggnationer. Vad som händer, vad som är på gång och sådant. 

Hasse, Fredshäll
Jag vill läsa lite om idrott i lokalområdet, de lokala lagen. Men också vad som händer runtomkring, med miljön, ombyggnationer och dylikt. Där jag bor ska de till exempel eventuellt flytta på en fotbollsplan. Sådant vill jag läsa om. 

Christina, Värmland
– Jag vill veta vad som händer i närområdet. Allt från olika typer av evenemang till info från stadsdelen eller kommunen. Intervjuer med lokala krögare, butiksägare är också intressant.

Linnea, Fruängen 
– Ungdomsidrott skulle vara kul, då jag är aktiv. Så man visar vad vi gör! Men såklart vad som händer och kommer hända i området också!

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Prenumerera gärna. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack! 

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Här finns Bättre stadsdels nyhetsbrev 

Publicerad 16:15, 9 maj 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: